Viis kilo raskem Margus Hunt peab päästma Bengalsi

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Hunt 2.0: jõulisem ja viis kilo raskem.
Margus Hunt 2.0: jõulisem ja viis kilo raskem. Foto: AP/Scanpix

Ajal, mil maailma parimad vutimehed ookeani teisel poolel ilmameistritiitli nimel lahingut löövad, rügab Brasiiliast paar riiki üleval pool üks tõsine Eesti maamees kõvasti tööd, et samuti jalgpalliplatsil ilma teha. Ameerika jalgpalli satsi Cincinnati Bengals fännid ja treenerid ootavad kannatamatult hooaja algust, et näha, kuidas suudab Margus Hunt oma tugevat arengut ja viit lisakilo vastaste murdmisel ära kasutada. Temas nähakse võtit, mis Bengalsi kaitse lukku keeraks.

Hunt on pärast jaanuaris lõppenud hooaega asju ajanud vaikselt, kuid tulemuslikult. Treenerite kulmud kerkisid, kui nad nägid aasta esimesse laagrisse ilmunud eestlast – too oli märksa kopsakam kui talvel. Kaalumisel selgus, et lisandunud oli 11 naela ehk viis kilogrammi. Ja mõistagi mitte rasva, vaid sulaselget lihast. Seega on Hundil rohkem jõudu, aga ka massi. Nagu Newtoni seadusest teada, korrutatakse kokkupõrke puhul mass kiirusega, ja mida enam massi, seda võimsam kokkupõrge. Lisaks mängivat ta madalamas asendis ning kokkuvõttes peaks temast saama vastaste quarterback'i turvavate meeste õudusunenägu.



«Ma ei suuda ära oodata, kuidas 291-naelane (132-kilone) Hunt hakkab väljakul vastaste ründajaid jahtima,» kuulutas meeskonna vastne kaitsemängutreener Jay Hayes meediale. «Vist pole meeskonnas olnud nii pikka kaitsjat, nüüd on Hundil ka suurust, jõudu ja plahvatuslikkust.»



Treeneri sõnade kinnituseks võitis Hunt meeskonnasisese rammumehe võistluse, mis koosnes kolme eri raskusega topispalli visetest, mis tähendab, et tema kiirus pole kuhugi kadunud.


Ka ekspertidele meeldib uus ja kaalukam Hunt ning nad paigutasid eestlase kahe hooaja vahel kõige enam arenenud Bengalsi mängijate edetabeli tippu.



Tõsi, seni harjutati T-särgi väel, kaitsmeteta, kontakti treeningutel ei mindud, kuid Hayes on veendunud, et Hunt saab hakkama ka siis, kui asi tõsiseks läheb. «Ma ei näe ühtki põhjust, miks ta peaks reaalses mängus kehvem olema. Pigem parem.»



Kui Hunt on ka mängus nii kõva, kui arvatakse, saab Bengals edukalt täita augu kaitses, mis tekkis suure staari ­Michael Johnsoni lahkumisega. Augutäitja on Hunt. Tegelikult asendab ta vasakul äärel Carlos Dunlapit, kes viiakse paremale äärele, mis vabastab äärekaitsjad Wallace Gilberry ja Robert Geathersi, keda saab kasutada teistel positsioonidel.



Hunt on äärmiselt optimistlik. «Eelmisel hooajal pidin kohanema ja õppima, olin tõesti kohutavalt aeglane,» kõneles ta meediale. «Nüüd tunnen end mugavalt ükskõik kummal ­äärel, sest olen süsteemi sulandunud ja tean kaitseformatsioone. Mullu oli erinevate formatsioonidega probleeme, iga päev tuli midagi uut ja erinevat ning ma pidin kõik selle mällu söövitama.»



Samas tunnistas Hunt, et puudujääke leidub piisavalt. «Mu jalgade töö pole parim, kuid parem nüüd, kus tean, mida teha. Jutuajamisel treeneriga palus ta mul keskenduda just paarile detailile, mis lubaksid paremini vastaste mängujuhile kallale pääseda.»



Hayesi selgituste järgi on ta kinnitanud Hundi vasakule äärele, mis annab eestlasele kindluse ja lubab temast rohkem võtta. «Olen üsna veendunud, et Hunt saab uuel hooajal rohkem mänguaega, kuid tema ühekülgsus seab piirid. Kui ta tahab veelgi rohkem platsile pääseda, peab suutma mängida teistelgi positsioonidel, see võib juhtuda tulevikus.»



Nüüd on jalgpallureil kollektiivsetes treeningutes paus, OTAd (Organized Team Activity) on läbi, treeninglaager, kus kaitsmed peale tõmmatakse, algab 24. juulil. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles