Eesti meistrivõistluste finaalis kohtuvad Vladimir Ivanov ja Jaan Kononov

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Ivanov.
Vladimir Ivanov. Foto: Viktor Burkivski

Eesti tennisemeistrivõistlustel alistas esimesena asetatud tiitlikaitsja Vladimir Ivanov meeste üksikmängu poolfinaalis Kenneth Raisma 6:1, 7:5, 7:5 ja Jaan Kononov Kert Kilumetsa 6:1, 6:3, 6:1.

Ivanovi heitlus 16-aastase Raismaga oli pingelisem kui numbrid näitavad. Kolm setti kestsid kokku 2 tundi ja 40 minutit, mis annab tunnistust tasavägisusest vähemalt teises ja kolmandas setis. Pingelisim oli teise seti algus, kus Raismal oli isegi rohkem šansse Ivanovi pallingut murda, kuid lõpuks see õnnestus ikkagi kogenumal mehel seisul 3:3. Ivanov ei suutnud 5:3 edu veel setivõiduks vormistada, ent uus murre seisul 5:5 otsustas. Raisma proovis rütnimuutustega Ivanovi mängu häirida ning üldjoontes see õnnestuski, kuid mingil hetkel lõi tiitlikaitsja kõrgem tase siiski välja, kirjutab tennis.ee.

Kolmandas setis oli Raisma oma pallingul taga juba 2:4, 15:40, ent taas näitas head võitlusvaimu ja viigistas 5:5. Kuid ajalugu kordus - kolmas sett lõppes sarnaselt teisega. «Tulemusega jäin rahule, kuid teine ja kolmas sett polnud mänguliselt nii head kui tahtnuks. Keskendumine kadus, hakkasin vigu tegema,» tunnistas Ivanov. «Serv polnud ka piisavalt hea ning Kenneth mängis hästi ja kasutas selle ära." 5:3 seisu mahamängimiste kohta ütles Ivanov nii: "See on rohkem psühholoogias kinni, et eduseisus tekib pingelangus. Kui edu kaotad, siis suudad end uuesti motiveerida.»

Kononov mängib Eesti meistrivõistluste üksikmängu finaalis esmakordselt. Kuna ta õpib Ameerikas, siis tal Eesti GP-punktide vähesuse tõttu kunagi asetust pole. Kui eelmistel aastatel Kononovi loosiõnn ei soosinud, siis tänavu sattus ta soodsamasse tabelipoolde. «Võib tõesti öelda, et kasutasin seekord loosi võimaluse ära -  ei pidanud enne finaali Vovaga (Ivanov - toim) kohtuma,» muigas Kononov. «Veerandfinaalis Anton Pavlovi vastu olin vaimselt tugevam - isegi kui tal tekkis võimalusi, siis teadsin, et tulen sellest välja. Kert mängis täna hästi, aga olin enesekindel - teadsin, et võidan. Ning tema tundis, et ilmselt tal võidušansse pole.»

Ivanovi on Kononov korra varem võitnud - aastalõpu Mastersi alagrupiturniiril. «Seepärast leian, et kui suudan oma mängu mängida, siis võib kõike juhtuda,» oli Kononov finaali eel lootusrikas. «Ka Ameerikas läks tänavune hooaeg eelmistest palju paremini, sain üksikmängudes kirja 27 võitu ja 3 kaotust.»

Ivanov küll otseselt välja ei öelnud, kuid tema jutust võis aru saada, et peab ennast finaali soosikuks. «Korra nägin Kononovi mängu veerandfinaalis - tundus, et kuigi agressiivselt ta ei tegutsenud. Loodan, et homme saan veel ilusamat tennist näidata,» sõnas Ivanov.

Naiste paarismängus jäi ajalugu tegemata, kui Piret ja Kadi Ilvesel oli võimalus esimese ema-tütrena tulla Eesti meistriks. Kuid Eva Paalma ja Julia Matojan olid finaalis Ilvestest selgelt üle 6:1, 6:1.

Tõeline draama leidis aset aga meeste paarismängu finaalis, kus mõlemad pooled mängisid maha matšpalle. Favoriidiks peetud Ivanov/Pavlov võitsid Kononov/Raisma vastu esimese seti 6:4 ja juhtisid teise seti tie-break´is 6:4, kuid ei kasutanud kaht matšpalli ja kaotasid tie-break´i 6:8. Otsustavas setis läksid Kononov ja Raisma kahel korral murdega ette, kuid Ivanov/Pavlov said mõlemal juhul selle tagasi. Seisul 4:5 oli aga Pavlovi pallingul seis 0:40 ja Kononov/Raismal võimalus kolmanda murdega mäng otsustada. Kuid algul kolm ja kokku viis matšpalli jäi kasutamata ning lõpuks said Ivanov/Pavlov võidu 6:4, 6:7, 7:5.

Meeste üksikmängu finaal algab homme kell 12.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles