Van Gaal hoidis geniaalset käiku esiväravavahi eest saladuses

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tim Krul
Tim Krul Foto: SCANPIX

Hollandi jalgpallikoondis jõudis jalgpalli MMil poolfinaali, kui eile hilisõhtul võideti penaltiseeria järel Costa Ricat. Mängu kangelaseks tõusis väravavaht Tim Krul, kes vahetati väljakule lisaaja viimasel minutil. Peatreener Louis van Gaali taktikaline käik õigustas end täielikult ning Krul tõrjus kaks penaltit.

Pärast kohtumist rääkis van Gaal, et kogu mängu jooksul väravat kaitsnud esiväravavaht Jasper Cillessen ei teadnud sellest plaanis mitte midagi. Küll oli aga võimalikuks penaltiseeriaks valmistunud Krul.

«Igal mängijal on teatus oskused ja tugevused. Arvasin, et Tim on penaltite tõrjumisel parem, kuna tal on pikad käed,» selgitas van Gaal. «Me ei rääkinud sellest plaanist enne mängu Jasperile, kuna ilmselt oleks ta väga pettunud olnud. Rääkisime sellest ainult Timile ning ta töötas läbi Costa Rica eelmise penaltiseeria Kreeka vastu. Nagu nägite, siis aimas ta igal löögil poole ära. Oleme kõik uhked, et see lüke meid poolfinaali aitas.»

9. juulil toimuvas poolfinaalis kohtub Holland Argentinaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles