Djokovic võitis meeste Wimbledoni finaali

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novak Djokovic võitu Roger Federeri üle tähistamas.
Novak Djokovic võitu Roger Federeri üle tähistamas. Foto: SCANPIX

Serblane Novak Djokovic alistas Wimbledoni tenniseturniiri ligi neljatunnises meeste tasavägises finaalis šveitslase Roger Federeri viies setis seisudega 6:7, 6:4, 7:6, 5:7 ja 6:4.

«See on turniir, mille võitmisest olen ma alati unistanud. See on parim ja kõige väärtuslikum tenniseturniir maailmas,» sõnas Djokovic pisarsilmil pärast võitu Wimbledonil.

«Kõige pealt tahaksin ma õnnitleda Federeri suurepärase turniiri eest. Ta on võrratu tšempion ja suurepärane näide väga heast sportlasest ja eeskujust lastele,» lisas Djokovic. «Aitäh, et lasid mul täna võita,» tänas serblane Federeri.

«Ma pühendan selle võidu oma naisele ja meie tulevasele lapsele. Minust saab varsti isa ja see teeb mulle tohutult rõõmu,» lisas ta.

Wimbledoni triumfiga tõuseb Djokovic ühtlasi maailma esireketiks. Serblase jaoks on see teine Wimbledoni ja seitsmes suure slämmi võit.

Djokovic servis kohtumises 13 ässa samal ajal kui Roger Federer servis neid koguni 29. Djokovic tegi kolm topeltviga, Federer aga viis topeltviga.

Mehed võtsid täna tenniseväljakul omavahel mõõtu juba 35. korda. Federer on varasemalt võitnud 18 kohtumist ja Djokovic koos tänase võiduga 17 kohtumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles