Kahest kangest jäi peale Djokovic

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novak Djokovic.
Novak Djokovic. Foto: SCANPIX

Maineka Wimbledoni turniiri finaalis kohtusid eile kaks tennisemaailma giganti, Novak Djokovic ja Roger Federer, kelle heitluses jäi seekord peale Djokovic. Maailma edetabelis 2. kohal olevale Djokovicile oli see Wimbledonis teine triumf.

Djokovici ja Federeri omavaheline 35. vastasseis algas tasavägiselt ja kohe avasetis läks paremuse selgitamiseks vaja kiiret lõppmängu, mille kallutas seisuga 9:7 enda kasuks Šveitsi esindav Federer.



Teine sett algas kaotusseisu jäänud Djokovicile õnnetult, sest serblane libises väljakul ja kukkus, põrutades vasakut külge. Ka 2011. aastal Wimb­ledoni võitjaks tulnud Djokovic ei lasknud end õnnetusest aga eriliselt häirida ja teine sett kuulus kindlalt 6:4 serblasele.



Kolmas sett möödus taas tasavägiselt ja seisuni 6:6 ei suutnud kumbki mängijatest vastase servi murda. Kiires lõppmängus näitas sel korral kindlamat mängu Djokovic, kes võitis seisuga 7:4 ja läks matši seega 2:1 juhtima.



Neljanda seti alguses suutis Djokovic endiselt domineerida ja oli pärast enda servi seisul 5:2 vaid geimivõidu kaugusel turniiri võitmisest. Enne tänavust juba seitsmel korral Wimbledoni võitjaks tulnud Federer näitas aga siis tõelist sisu ja suutis enda servi hoida ning seejärel Djokovici servi murda. Seisul 5:4 hoidis šveitslane taas enda servi ning viigiseisul ei suutnud Djokovic mängu enda kasuks kallutada ja Federer sai juhtima. 6:5 eduseisul servima läinud Federer tähtsal hetkel ei libastunud ja võitis neljanda seti seisuga 7:5. «Uskumatu, et ma üldse viiendasse setti jõudsin, sest vahepeal ei läinud mul üleliia hästi,» tunnistas Federer pärast mängu muheledes.



Veidi rohkem kui neli tundi kestnud matši viies sett algas taas tasavägiselt: seisuni 4:4 ei suutnud kumbki mängijatest vastase servi murda, Djokovic suutis lõpusirgel aga oma servi hoida ja sai 5:4 juhtima. Servima asunud Federer jäi otsustavas geimis kiirelt kaotusseisu ning lõpetas geimi ja mängu servivea ja võrku läinud löögiga.



«Pärast neljandat setti ei olnud lihtne end koguda ja vajalikku energiat leida. Ega ma teagi, kuidas seda suutsin,» tunnistas Djokovic. Omapärase huumorimeele poolest tuntud serblane jagas rohkelt kiitust ka Federerile: «Ma austan sind ja su karjääri. Aitäh, et lasid mul täna võita.»



Naiste üksikmängus tuli võitjaks Tšehhi esindajanna Petra Kvitova, kellele see oli teine võit Wimbledonis. Maailma edetabelis 6. kohal olev Kvitova alistas finaalis maailma 13. reketi Eugenie Bouchardi 6:3, 6:0.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles