Avamängus koosseisust välja jäänud Pareikol on mitu muret

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Pareiko Eesti koondise treeningul.
Sergei Pareiko Eesti koondise treeningul. Foto: Toomas Huik

Eesti jalgpallikoondise väravavahi Sergei Pareiko tulevik on endiselt ebaselge – tema praegune koduklubi, tänavuseks hooajaks Venemaa esiliigasse langenud Nižni Novgorodi Volga alustas eile hooaega 2:0 võiduga Novosibirski Sibiri vastu, kuid Pareiko ei pääsenud ei platsile ega pingile.

«Veel mõne päeva eest teadsin, et mängin, aga see asi läks lõpuks natuke mittesportlikult. Rohkem ma sellest samas praegu eriti rääkida ei soovigi, eks teen meeskonnaga koos trenni edasi,» kommenteeris Pareiko olukorda, kus postide vahel seisis Mihhail Komarov ja varuväravavahina istus pingil Artur Nigmatullin. «Ma olen siiski leegionär ja ju klubis taheti, et mängiks venelane,» viitas ta ühe põhjusena Venemaa esiliigas kehtivale reeglile, mille kohaselt väljakul tohib korraga viibida vaid kolm mittevenelasest pallurit. Volga ridades on võõrriigi passiga mehi lisaks Pareikole veel neli – armeenlased Artur Sarkisov ja Artur Minosyan ning poolakad Piotr Polczak ja Marcin Kowalczyk. Neist kolm esimest käisid eile ka väljakul.

Pareiko lausus juba kevadel, et võimaluse korral siirduks ta Volgast hea meelega kas või laenule. «Vahepeal tekkis üks variant, aga sellest loobusin ise – polnud päris see, mida tahtsin. Põhiline probleem on ikkagi selles, et Venemaa esiliigas pole koondisemängude ajal pausi,» viitas ta veel ühele kitsaskohale.

«Kuigi meil on Eesti koondisega septembris-oktoobris tähtsad valikmängud, siis loomulikult on mõistetav, et klubi treenerid tahaksid meest, kes oleks sel ajal ka siin mängimas. Pealegi sain nüüd seda esiliiga taset ka oma silmaga vaadata ja ütleme nii, et võrreldes meistriliigaga... no ei ole ikka päris see, mida ma tahaksin. Praegu on seega olukord endiselt lahtine, proovin lihtsalt ise vormis olla ja teen kõik trennid korralikult kaasa, eks siis näis,» sõnas Pareiko, kelle leping Volgaga kehtib 2016. aasta juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles