Ligur näitas rallikrossi Euroopa meistrivõistlustel head hoogu

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janno Ligur.
Janno Ligur. Foto: Rando Kall

Rallikrossi maailmameistrivõistluste ja Euroopa meistrivõistluste järjekordne etapp sõideti möödunud nädalavahetusel Rootsis, Höljese rajal, kus Super 1600 klassis startisid Janno Ligur ja Siim Saluri ning samas sarjas Touring Car klassis startis Ruve Veski. Parima tulemuse sai kirja Ligur, kes jõudis finaali ja sai seal viienda koha.

Nelja eelsõidu järel oli Ligur kuues. Tema parimaks eelsõiduks oli kolmas sõit, kus ta oli neljas ja sellega oli koht poolfinaalis olemas. Siim Saluri jaoks jäi poolfinaalikoht kahe punkti kaugusele.

Ligur jätkas hea hooga ka poolfinaalis, kus sai teise koha ja sellega ka kindla pääsu Höljese etapi finaali. Finaalis kuulus Ligurile viies koht. Etapi võitis Sergei Zagumennov, kes võitis ka poolfinaali, kus Ligur kolmas oli. 

Sarja üldarvestuses on Ligur 44 punktiga kümnes ja Saluri 14 punktiga 16. kohal. Liider on Zagumennov 130 punktiga. 

Tagaveoliste autode klassis oli Ruve Veski peale eelsõite 18. kohal ja edasi poolfinaalidesse ei pääsenud. 

Võimsate Super Car autode MM-etapi finaalis oli parim DTM ringrajasarja sõitja Mattias Ekström, kes kodupubliku silme all jättis selja taha kaks Norra sõitjat, Andreas Bakkerudi ja Petter Solbergi. Neljas oli sarja liider Reiniss Nitišs Lätist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles