Levadia tegi Eesti jalgpalliajalugu

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Subbotin (paremal) väravat tähistamas
Igor Subbotin (paremal) väravat tähistamas Foto: Toomas Tatar

Eurosarjades Eesti jalgpalliklubidest ajalooliselt kõige edukamaks tiimiks olnud FC Levadia sammus tänavu kindlalt Meistrite liiga teise eelringi, kui avaringis mängiti kahe mängu kokkuvõttes 8:0 üle San Marino meister La Fiorita. Tänase kordusmängus võitis Levadia 7:0, mis tähistab ühtlasi ka Eesti klubide suurimat võitu eurotandril.

Levadia poolel said kaks tabamust kirja Igor Subbotin (30., 72. minutil) ja Artjom Artjunin (75., 90.+2. minutil) ning korra olid täpsed Aleksandr Kulinitš (7. minutil), Omar El Husseiny (48. minutil) ning Toni Tipuric (85. minutil). Seejuures oleks võinud skoor olla veel tunduvalt suurem, kuna avapoolajal ei suudetud kahel korral pihta saada sisuliselt tühjale väravale ning lisaks eksis Subbotin ka penaltil.

«Esimeses kohtumises oli jõudude vahekord sama, kuid siis oli realiseerimisega tõsiseid probleeme. Seekord saime kiiresti värava kirja ja sellega pinged maha,» kommenteeris võidukat kohtumist Levadia juhendaja Marko Kristal. «Kui meeskond võidab 7:0, siis tuleb olla igati rahul.»

Eesti klubide senine eurorekord kuulus samuti Levadiale, kes hooajal 2000/01 alistas Meistrite liiga esimeses eelringis Walesi tiimi The New Saintsi koduplatsil 4:0 üle mängida (kahe mängu kokkuvõttes oli koondskoor toona 6:2 Levadiale).

Teises eelringis läheb Levadia vastamisi tšehhide Praha Spartaga. Avamäng peetakse 15. juulil Prahas ja kordusmatš 22. juulil Tallinnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles