Kui palju makstakse Saksa koondise mängijatele MMi võidu eest?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa mängijad enne eilset kohtumist Brasiilia koondisega
Saksamaa mängijad enne eilset kohtumist Brasiilia koondisega Foto: SCANPIX

Saksamaa jalgpallikoondise kapten Philipp Lahm pidas möödunud aasta novembris Saksa jalgpallijuhtidega läbirääkimisi lisatasude asjus kui koondis MMil edukas on.

Lepiti kokku, et alagrupimängude võidu eest veel boonust ei maksta, edastab iltasanomat.fi.

Raha hakkavad mängijad saama siis, kui jõutakse kaheksandik-ja poolfinaali. Kui Saksamaa seljatas kaheksandikfinaalis Alžeeria 2:1, oleks pidanud Saksa mängjate pangaarvele laekuma 50 000 eurot. Kui aga Saksamaa alistas Prantsusmaa, siis mängijate boonused kahekordistusid.

Eile hävitas peatreener Joachim Löwi treenitud meeskond Brasiilia koondise. See peaks sakslastele tooma 150 000 euro suuruse tasu.

Kui Saksamaa koondis saab 2014. aastal jalgpallis maailmameistriks, siis saab iga mängija 300 000 eurot.

Saksa jalgpallurite poolt välja kaubeldud boonusraha ei ole kõige suurem.

Kreeka koondis suutis enne 2004. aasta Portugali EMi välja rääkida väga suure boonusraha.

Kreeka jalgpalliliit ei uskunud peatreener Otto Rehhageli meeskonna edusse ja oli nõus maksma igale mängijale miljon eurot kui meeskond tuleb jalgpallis Euroopa meistriks.

Nüüdsel Brasiilia MMil on suurimad boonused lubatud hispaanlastele. Hispaania jalgpalliliit kinnitas, et iga mängija saab 720 000 eurot, kui Hispaania koondis suudab korrata 2010. aasta maailmameistritiitlit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles