Van Gaal ja Hollandi meedia oma meeste edusse ei uskunud

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi peatreener Louis van Gaal.
Hollandi peatreener Louis van Gaal. Foto: SCANPIX

Holland hoiab jalgpallimaailmas juba aastakümneid väikeriikide lippu kõrgel ning võitleb ka sellel MMil tiitli eest. Ilmselt on Hollandi puhul tegemist kõige tugevama jalgpallimaaga, mis pole kunagi maailmameistriks tulnud. Ka tänavuse turniiri eel teati, et hollandlased võivad küll üllatada, kuid päris poolfinaali pakkusid neid tegelikult vähesed.

Ka peatreener Louis van Gaal tunnistas enne MMi, et tema meeskond ei kuulu kõige teravamasse tippu. «Seal on 8-10 meeskonda, mis on paremad kui meie. Meie võimalus veerandfinaali jõuda on umbes 20 protsenti,» rääkis van Gaal vahetult enne MMi.

Hollandlaste koondisesse kuulub kokku 10 meest, kes mängisid möödunud hooajal kohalikus kõrgliigas. Kuus kaitsjat on üldse elus esimest korda MMil. Kogenematusest on aga saanud hoopis meeskonna trump ning van Gaal oskab oma mängijatest maksimumi välja pigistada.

Milles peitub siis aga hollandlaste edu võti? «Esiteks, me oleme ülimalt enesekindlad. Hollandi meedia meie edusse ei uskunud, kuid tegime seda ise,» rääkis kaitsja Stefan de Vrij. «MMil mängimine on suurepärane võimalus. Eriti just noorte jalgpallurite jaoks. See on imeline kogemus ning meie enesekindlus üha kasvab.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles