Argentina väravavaht: olen Louis van Gaalile elu lõpuni tänulik

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergio Romero
Sergio Romero Foto: SCANPIX

Argentina koondise väravavaht Sergio Romero tagas kahe tõrjega Argentinale MMi finaalikoha.

Pärast kohtumist toimunud pressikonverentsil kiitis Romero Hollandi peatreenerit Louis van Gaali, edastab iltasanomat.fi.

Hollandi klubi AZ Alkmaar võttis noore Romero kunagi oma ridadesse ning teda treenis nüüdne Hollandi koondise peatreener van Gaal.

Pärast Argentina võitu Hollandi üle penaltide abil 4:2 jätkus väravavaht Romerol oma kunagise treeneri van Gaali kohta vaid häid sõnu.

«Olen van Gaalile elu lõpuni tänulik kõige eest, mida ta minu heaks tegi,» lausus Romero tundeküllaselt São Paulo Arena Corinthiansil toimunud pressikonverentsil.

Natuke aega varem oli Hollandi peatreener öelnud, et ta kahetseb Romero treenimist, sest nüüd võttis see väravavaht Hollandilt maailmameistritiitli lootused.

«Van Gaal teeb oma treeneritööd väga hästi. Ta suudab panna nägema ka detaile. Kui tulin Hollandisse, ütles ta mulle kohe, et väravavahi töö on sama tähtis kui väljakumängijate oma,» selgitas argentiinlane van Gaali treenimisstiili.

Romero sõnul saabus ta Hollandisse osakama kohalikku keelt ning kultuuriruum oli talle võõras.

«Arenesin Hollandis nii inimese kui mängijana väga palju,» nentis argentiinlane.

Enne nüüdset MMi pidasid paljud Romerot Argentina koondise kõige nõrgemaks lüliks.

AS Monaco teine väravavaht tõi nüüd Argentinale 24 aastat oodatud finaalikoha.

«See aasta on mulle üsna raske olnud. Olen tänulik Argentina koondise treeneritele, kes minusse uskusid. Tahan tänada ka meeskonnakaaslasi, kes mängisid 120 minutit suurepäraselt,» lisas Romero.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles