Norra naised purustasid käsipalliturniiri finaalis Venemaa

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naiste käsipalliturniiri finaali resultatiivseimal mängijal Linn-Kristin Riegelhuthil on kuhjaga põhjust rõõmustamiseks.
Naiste käsipalliturniiri finaali resultatiivseimal mängijal Linn-Kristin Riegelhuthil on kuhjaga põhjust rõõmustamiseks. Foto: Reuters / Scanpix

Pekingi olümpiamängude naiste käsipalliturniiril jäi võitmatuks Norra naiskond, kes finaalis alistas suure ülekaaluga Venemaa koondise 34:27.

Finaali saatus otsustati sisuliselt kohtumise esimese kümne minutiga, kui venelased olid hädas Norra kaitse ülemängimisega, samal ajal kui Norra naised olid ülimalt resultatiivsed. 15. minutiks juhtis Norra juba kümne väravaga 14:4. Esimese poolaja teisel poolel mäng küll võrdsustus, kuid vaheajale mindi ikkagi Norra koondise 18:13 eduseisult.

Kahjuks ei olnud ka teisel poolajal venelannadest norrakatele vastast ja Norra naistel ei olnud raskusi võidu vormistamisega. Lõpuvile kõlades olid Norra naiskonna võidunumbrid 34:27.

Norra parimana viskas Linn-Kristin Riegelhuth üheksa väravat, Else Marthe Sörlie Lybekk lisas seitse tabamust. Kokku said finaalis käe valgeks lausa kümme Norra käsipallurit.

Norra on ka kaks korda varem 1988. ja 1992. aastal jõudnud olümpiafinaali, kuid siis kaotasid nad mõlemal korral Pekingis pronksi võitnud Lõuna-Korea naiskonnale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles