Touri kuuenda etapi võitis Greipel, Kangert sai 101. koha

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andre Greipel.
Andre Greipel. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa velotuuri täna sõidetud 194 kilomeetri pikkuse kuuenda etapi võitis grupifinišis sakslane Andre Greipel (Lotto-Belisol). Liidrisärgis jätkab Astana liider Vincenzo Nibali.

Raskete tõusudeta tuulele avatud teedel kulgenud etapp lõppes ootuspäraselt grupifinišiga, kus Greipelil õnnestus sel tuuril esmakordselt oma võimu näidata. Teise koha sai täna norralane Alexander Kristoff (Katjusha) ning kolmas oli prantslane Samuel Dumoulin (Ag2r). Võitjaga sama aja said kirja 69 ratturit, vahendas Rattaprofid.ee.

Tanel Kangert (Astana) lõpetas sõidu teises suures grupis, mis kaotas võitjale 59 sekundit ning sai kirja 101. koha. Etapi jooksul kukkunud Rein Taaramäe (Cofidis) sai täna 187. koha, kaotades võitjale üle 8 minuti.

Kokkuvõttes jätkab liidrina Nibali, tema peamine abiline sel tuuril Jacob Fuglsang on teine ning Peter Sagan (Cannondale) endiselt kolmas. Kangert on 36. kohal (+6.31) ning Taaramäe 164. kohal (+42.11).

Homme on tuuril kavas 234,5 kilomeetri pikkune etapp, mille lõpuosas on kaks 4. kategooria tõusu, mis võivad anda võimaluse jooksikutele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles