Kalju andis kaks korda eduseisu käest, aga pääses eurosarjas edasi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Euroopa Liiga esimeses kvalifikatsiooniringis kohtus Nõmme Kalju kordusmängus Reykjaviki Framiga. Avamängust oli Kaljul kaasas 1:0 edu, täna suudeti kodus kaks korda juhtima minna, aga mõlemal korral lasti vastastel viigistada. Mängu lõpuvile kõlas siiski 2:2 viigiseisul ja nii pääses Kalju järgmisesse ringi.

Kalju- Frami mängu käik:

Korduskohtumises kulus Eesti klubil skoori avamiseks kümme minutit, kui täpne oli hiljuti klubisse naasnud ründaja Felipe Nunes. 25. minutil kasutas Einar Omarsson aga ära Kalju värava all valitsenud segadusse ja lükkas palli meetri pealt väravasse seisuks 1:1. Kalju eduseisu taastas Hidetoshi Wakui, kes žongleeris 53. minutil karistusalas osavalt palliga ja saatis siis täpse löögi Frami värava alumisse nurka. Hetk enne seda oli Damiano Quintieri karistusala joonelt latti tabanud.

Paraku sai Kalju eduseisu nautida vaid kümmekond minutit, sest 64. minutil eksis väravast välja joostes rängalt Vitali Teleš ja Tryggvi Bjarnason saatis palli tühja võrku.

Sillamäe Kalev-Espoo Honka:

Sillamäe Kalev, kes sai avaringis kodus 2:1 jagu Espoo Honkast, läks Soomes peetavat kordusmängu samuti juhtima, kui 25. minutil avas skoori Andrei Sidorenkov. Avapoolaja viimasel minutil Ilari Äijäla aga viigistas ning mängu viimasel minutil lubas Sillamäe lüüa Kevin Mombilol värava, mis viis kohtumise lisaajale. Lisaajal asus Honka 3:1 juhtima, kui 105. minutil oli täpne Roni Porokara. 120. mänguminutl tõi aga tabloole seisu 3:2 Jevgeni Kabajev ning kahe mängu kokkuvõttes oli seega seis 4:4 viigis, kuid paremate võõrsil löödud väravate arvuga pääses järgmisesse ringi Sillamäe.

Tartu Santos-Tromsö IL:

Kolmanda Eesti klubina mängib täna Euroopa liiga kohtumist Tartu Santos, kes kaotas avamängu kodus Tromsöle 0:7. Korduskohtumises asusid norralased samuti kiirelt juhtima, kui 13. minutil oli täpne Runar Espejord ja 23. minutil Thomas Drage. 28. minutil lõi Tromsö kolmandagi värava, autoriks Magnus Andersen.

Avamängu Tromsöle kodus 0:7 kaotanud Tartu Santos jäi ka võõrsil poole tunniga 0:3 kaotusseisu, kuid 40. minutil tegi klubisisest ajalugu Alar Alve, kes lõi Santose ajaloo esimese värava eurosarjas. Teisel poolajal lasi Santos endale lüüa veel väravat ja 79. mänguminutiks oli tablool seis 6:1. Kahe mängu kokkuvõttes kaotas Santos 1:13.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles