Skandaal MMil: kas Hollandi esimene penalti oli siiski värav?

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergio Romero on juba rõõmustamas, Ron Vlaari löödud pall veereb vaikselt väravajoone poole.
Sergio Romero on juba rõõmustamas, Ron Vlaari löödud pall veereb vaikselt väravajoone poole. Foto: SCANPIX

Brasiilias toimuval jalgpalli MMil on tänaseks kerkinud päevakorda küsimus, kas poolfinaalis Hollandi eest penalti löönud Ron Vlaari löök oleks pidanud lugema väravana või mitte.
 

Hollandi ja Argentina vahelise poolfinaali normaal- ja lisaaeg lõppesid väravateta viigiga ja nii asuti lööma penalteid. Esimesena läks 11 meetri karistuslööki sooritama hollandlane Ron Vlaar, kelle löögi suutis Argentina väravasuul seisnud Sergio Romero tõrjuda.

Oma hea tõrje üle rõõmustama hakanud Romero ei pannudki tähele, et pall asus pärast tõrjumist veerema taas väravajoone poole ja peatus alles kõige viimasel hetkel ehk joone peal. Reeglite kohaselt peaks kohtunik kontrollima, kas pall oli sees või mitte, ent kuna mängu vilistanud Cuneyt Cakir seda ei teinud, on The Guardiani andmetel hollandlased vilemehe käitumises pettunud, sest jäi arusaamatuks, kas pall veeres väravasse või mitte.

Holland kaotas penaltiseeria ja mängib homme kolmanda koha peale Brasiiliaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles