Somaalias tapeti kaks MMi vaadanud noorukit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitmed Somaalia noorukid on keelust hoolimata telerist jalgpalli MMi jälginud, seni on selle tõttu oma elu kaotanud viis inimest.
Mitmed Somaalia noorukid on keelust hoolimata telerist jalgpalli MMi jälginud, seni on selle tõttu oma elu kaotanud viis inimest. Foto: SCANPIX

Somaalia pealinnas Mogadishus tapeti eile kaks noorukit, kes jälgisid telerist jalgpalli MMi poolfinaalmängu Hispaania ja Saksamaa vahel.

Vahejuhtum leidis aset Mogadishu lõunaosas Elasha Biyaha piirkonnas, kus noorukid salaja televiisorist jalgpalli vaatasid. Kohalike sõnul viskasid tundmatud kurjategijad nende majja käsigranaadi, millest tekkinud plahvatuse tagajärjel hukkus üks noormees kohe, teine suri saadud vigastustesse mõni tund hiljem, lisaks said veel kolm noorukit vigastada, vahendab Aafrika uudisteagentuur.

Somaalia islamistid peavad jalgpalli saatanlikuks, praeguse seisuga on seal jalgpalli MMi vaatamise pärast tapetud viis inimest, 50 inimest on aga võetud vahi alla.

Enne MM-finaalturniiri algust teatasid Somaalia islamistid, et jalgpalli vaatamine on ebaseaduslik ja kes seda siiski teeb, saab karistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles