Pubi pidi sakslaste väravasaju tõttu jagama tasuta õlut

Jaan Martinson
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakslased tähistamas Brasiilia koondise väravavõrku löödud järjekordset palli.
Sakslased tähistamas Brasiilia koondise väravavõrku löödud järjekordset palli. Foto: SCANPIX

Iirimaal Galways asuv pubi Roisin Dubh tegi MMi poolfinaalmängu Saksamaa – Brasiilia eel klientidele pakkumise, et alandavad iga löödud värava järel õllekannu hinda 50 sendi võrra. Lõpuks tuli märjukest jagada tasuta.

Pakkumine kehtis Brasiilia õllele Brahmaa ja Saksamaa humalaveele Erdingerile, mis maksid 4 eurot toop. Pubi külastajad olid mõistagi iga värava üle rõõmsad. Vähem kui pool tundi oli mängitud, mil tabloo näitas 5:0 Saksamaa kasuks ja õlut müüdi hinnaga 1.50. Rahulolevad kliendid teavitasid toimuvast ka sõpru, mistap ei tahtnud joogikoht peagi januseid ära mahutada.

«Sain kohe aru, et meil on probleem,» rääkis poole mängu pealt kohale ilmunud pubi omanik Gugai McNamara hiljem uudisteagentuurile BBC. «Õnneks olid külastajad mõistlikult ega tekkinud korraga 15-20 kannu.»

Järgmisel päeval sai pubi siiski kulud tasa, sest suured massid valgusid vaatama kohtumist Agrentina – Holland, mille normaalaeg lõppes teatavasti 0:0. Õlut joodi ohtralt sellegipoolest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles