LeBron James hakkab taas mängima Cleveland Cavaliersis

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LeBron James
LeBron James Foto: Reuters / Scanpix

Maailma kuulsaim tegevkorvpallur LeBron James teatas, et lahkub Miami Heati ridadest ja mängib uuest hooajast taas oma endises koduklubis Cleveland Cavaliersis.

«Minu suhe Kirde-Ohioga on korvpallist suurem. Neli aastat tagasi ma veel ei mõistnud seda. Nüüd mõistan,» kirjutas James väljaandele Sports Illustrated saadetud ametlikus kirjas. Nelja aasta eest lahkus James Clevelandist ja liitus Miami Heatiga, tõmmates sellega enda peale endise koduklubi fännide viha. Koos Chris Boshi ja Dwyane Wade’iga võideti nelja aasta jooksul kaks NBA meistritiitlit.

«Kõige raskem on lahkuda sellest, mille koos nende kuttidega üles ehitasime. Olen mõnega neist juba rääkinud ja räägin ka ülejäänutega. Miski ei muuda seda, mille me üheskoos saavutasime,» märkis James, kellest sai viimase hooaja lõppedes vabaagent.

«Ammu enne seda, kui kedagi üldse huvitas, kus ma korvpalli mängima hakkan, olin poiss Kirde-Ohiost. Seal ma kõndisin. Seal ma jooksin. Seal ma nutsin. Sellel paigal on minu südames eriline koht. Sealsed inimesed on näinud mind kasvamas. Vahel tunnen ennast nende pojana. Nende kirg võib olla liig. Aga see sunnib mind tegutsema. Tahan neile võimaluse korral lootust anda. Tahan neid võimaluse korral inspireerida,» jätkas James. «Mingit pressikonverentsi ega pidu ei tule. Nüüd on aeg tööle asuda.»

Pärast seda, kui James nelja aasta eest Clevelandiga idakonverentsi poolfinaalis kaotas ja seejärel klubist lahkus, kirjutas Cavaliersi omanik Dan Gilbert vihase avaliku kirja, milles nimetas korvpallurit muu hulgas argpüksiks. Jamesi sõnul kumbki pool teise peale seetõttu enam vimma ei pea. «Olen Daniga silmast silma kohtunud, nagu mehed omavahel. Rääkisime asja selgeks. Igaüks teeb vigu. Ka mina olen neid teinud. Kes olen mina, et kellegi peale vimma pidada?» sõnas James.

Gilbert vastas talle mõni minut pärast kirja avaldamist Twitteris järgmiselt: «Tere tulemast koju, Kuningas James. Olen Clevelandi ja Ohio fännide pärast väga elevil. Mitte keegi ei vääri võitjaisiksust rohkem kui nemad.»

James, Bosh ja Wade loobusid neli aastat tagasi kolmekesi maksimaalsest võimalikust palganumbrist, et Miami saaks neid kõiki palgata. Sellest suvest on kõik kolm vabaagendid ning Jamesi lahkumine paneb Miami raskesse seisu – ka Bosh kaalub võimalust võtta vastu maksimaalne lepingupakkumine Houston Rocketsilt. Hetkeseisuga on Heati nimekirjas vaid neli mängijat, kellel on ka järgmiseks hooajaks klubiga leping.

James veetis Cavaliersis oma NBA-karjääri seitse esimest aastat, kogudes mängudes keskmiselt 27,8 punkti, 7,2 lauapalli ja 6,9 korvisöötu. 2007. aastal jõuti NBA finaali, kuid seal kaotati San Antonio Spursile. Nüüd ühendab ta Cavaliersis jõud kolm aastat tagasi noormängijate draft’is esimesena valitud mängujuhi Kyrie Irvingu ning tänavuse draft’i avavaliku Andrew Wigginsiga.

Jamesi liitumisuudise järel kergitas üks Las Vegase kihlveokontor Cavaliersi hoobilt suurimaks tiitlisoosikuks suhtega 4:1, kusjuures Miami uus koefitsient on nüüd vaid üks viiekümnele. Bovada.lv arvates on Cavaliersi järel parimad võimalused San Antoniol, Oklahoma City Thunderil ja Chicago Bullsil. ESPNi andmetel müüs Cavaliers aga ainuüksi Jamesi ametlikule teatele eelnenud spekulatsioonide valguses uueks hooajaks miljoni dollari eest mängupileteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles