MM-finaali vilistab kogenud itaallane

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicola Rizzoli.
Nicola Rizzoli. Foto: SCANPIX

Pühapäevast jalgpalli MM-finaali Argentina ja Saksamaa vahel vilistab itaallasest kohtunik Nicola Rizzoli.

42-aastane Rizzoli on seejuures sel MMil õigust mõistnud juba kahes mängus, kus üheks osapooleks on olnud Argentina. Ta oli peakohtunik nii argentiinlaste alagrupimängus Nigeeriaga kui ka veerandfinaalis Belgiaga. Ühtegi sakslaste mängu pole itaallane sel finaalturniiril veel vilistanud, küll aga mõistis ta õigust Hispaania ja Hollandi vahelises kohtumises.

Tavaelus arhitekti ametit pidav Rizzoli on kerkinud viimase paari aastaga Euroopa ja seeläbi ka maailma tippkohtunike sekka - eelmisel aastal vilistas ta ka Wembleyl peetud Dortmundi Borussia ja Müncheni Bayerni vahelist Meistrite liiga finaali. 2010. aastast on tema kontol ka Euroopa liiga finaal, kus olid vastamisi Madridi Atletico ja Fulham.

Tänavuse MM-finaali joonekohtunikeks on samuti itaallased Renato Faverani ja Andrea Stefani. Neljas kohtunik on Carlos Vela Ecuadorist. Rizzoli on läbi aegade kolmas itaallane, kes MM-finaali vilistab - 1978. aastal tegi seda Sergio Gonella ja 2002. aastal Pierluigi Collina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles