Nimekiri: nende kümne mehe seast selgub MMi parim mängija

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljal sakslasel on võimalus tõusta MM-finaalturniiri parimaks mängijaks.
Neljal sakslasel on võimalus tõusta MM-finaalturniiri parimaks mängijaks. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Jalgpalliliit (FIFA) avaldas täna kümme nime, kelle seast valitakse käimasoleva MM-finaalturniiri parim mängija.

Enim ehk neli on nimekirjas sakslasi - Thomas Müller, Mats Hummels, Toni Kroos ja Philipp Lahm. Teine finalist Argentina on esindatud kolme mehega, kelleks on Lionel Messi, Javier Mascherano ja Angel di Maria. Parimale mängijale antavale kuldpallile kandideerivad veel ka James Rodriguez (Kolumbia), Neymar (Brasiilia) ja Arjen Robben (Holland).

Parima noormängija tiitlile on kolm kandidaati - prantslased Raphael Varane ja Paul Pogba ning hollandlane Memphis Depay. Parima väravavahi valimisel pakub finalistide puurilukkudele Manuel Neuerile ja Sergio Romerole konkurentsi turniiri suurüllataja Costa Rica väravavaht Keylor Navas.

Auhinnasaajad tehakse teatavaks pärast pühapäevast finaali. Nimekirjad on kokku pannud FIFA delegaatide komitee koosseisus Gerard Houllier (Prantsusmaa), Raul Arias (Mehhiko), Gabriel Calderon (Argentina), Ricki Herbert (Uus-Meremaa), Abdel M. Hussein (Sudaan), Ka Ming Kwok (Hong Kong), Ioan Lupescu (Rumeenia), Gines Melendez Sotos (Hispaania), Tsuneyasu Miyamoto (Jaapan), Sunday Oliseh (Nigeeria), Mixu Paatelainen (Soome), Jaime Rodriguez (El Salvador) ja Theodore Whitmore (Jamaika).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles