Võimalik penaltiseeria? Soosikuks loomulikult Saksamaa

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa jalgpallikoondis.
Saksamaa jalgpallikoondis. Foto: SCANPIX

Läbi MMide ajaloo on seni finaalis asi penaltiseeriani läinud kahel korral. 1994. aastal alistas Brasiilia 0:0 lõppenud normaal- ja lisaaja järel 11 m karistuslöökidega Itaalia 3:2. Teist korda otsustati maailmameister n-ö loteriiga 2006. aastal, kui üheks osapooleks oli taas Itaalia. Toona oli õnnejumal itaallaste poolt, kes mängisid penaltiseerias 5:3 üle Prantsusmaa.

Seega pole sel aastal esikohale mängivad Saksamaa ja Argentina varasemalt finaalis penaltiseeriates osalenud, kuid see-eest on mõlemal selles vallas kogemusi piisavalt. Argentiinlased jõudsid ju mäletatavasti just samamoodi finaaligi.



Pilk ajalukku tõestab siinkohal, et alati kõigeks filigraanselt valmis olevad sakslased on olnud läbi ajaloo finaalturniiridel kõige edukamad mängujärgsed 11 m karistuslöökide lööjad. Seni on nad osalenud neljas penaltiseerias ning need kõik on ka võidetud. Argentina on saanud samamoodi õnne katsuda viis korda ning seni on kirjas neli võitu ja üks kaotus. Ainus allajäämine pärineb seejuures just Saksamaale 2006. aasta veerandfinaalist.



Meeskondadest, kes on penaltiseeriates osalenud üle ühe korra, on Saksamaa MMide ajaloos seni ainus, kelle võiduprotsent on 100. Argentina on 80 protsendiga selles tabelis aga teine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles