Rekordimees Nurme: viimane ring oli ilmselge haamer

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiidrek Nurme.
Tiidrek Nurme. Foto: Liis Treimann

Iirimaal Mortonis eile õhtul 3000 meetri jooksus uue Eesti rekordi 7.48.24 püstitanud Tiidrek Nurme kahetses pisut, et lõpus kahele esimesele mehele alla jäi.

«Hoidsin terve distantsi tugeva Mehhiko jooksja Juan Luis Barriose järele. Keskendusin eelkõige sellele, et hoiaksin ennast tema selja taga niikaua kui võimalik. Neli esimest ringi abistasid meid ka kaks tempotegijat,» kirjutas Nurme oma kodulehel.

«Läbisime esimese kilomeetri ajaga 2.34. Teise kilomeetri vaheajaks saime 5.10. Olin konkurentsis kuni viimase ringini, kuid siis enam mehhiklase ja ameeriklase kiirendusele vastata ei suutnud.  Viimase ringi vaheajaks sain 65 sekundit, mis on ilmselge haamer. Algustempo võinuks olla pisut aeglasem.

Tänan kõik abimehi, kes on mind sellel teekonnal aidanud: treener Harry Lemberg, abikaasa Maili, nõuandja Mark Misch, vaimulik mentor Brad Bartz, mänedžer Aivar Karotamm, massöör Ergo Leibak, massöör Peeter Nigol, spordiarst Mihkel Mardna,» kirjutas Nurme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles