Noortele mõeldud mitmepäevasõidu võitis Jaagup Vaar

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu noortetuur.
Tartu noortetuur. Foto: Steven Puhm

 Neli päeva kestnud kuni 16-aastastele noormeestele ja neidudele mõeldud Tartu Noortetuuri võitis Jaagup  Vaar (Pärnu Kalevi spordikool).

Nelja päeva jooksul Tartu ja Otepää ümbruses toimunud mitmepäevasõidu käigus läbisid noorratturid kokku 200,9 võistluskilomeetrit, võttes üksteiselt mõõtu proloogi, kolme grupisõidu ja ühe individuaalse temposõidu käigus.

Avasõiduks olnud 1,4-kilomeetrisel proloogil näitas kiireimat aega Karl Brent Premet (Pärnu Kalevi spordikool). Pealelõunal sõidetud esimese etapi võitis küll lätlane Ulvis Horens Korbergs, kuid tänu preemiasekunditele tõus liidriks Jaagup Vaar.

Kolmandaks etapiks olnud 70-kilomeetrise grupisõidu võitis jällegi Korbergs, haarates teise etapivõiduga liidrisärgi enda selga. Kaua ta seda siiski kanda ei saanud, sest juba järgmisel päeval võttis Vaar etapivõiduga särgi tagasi.

Mitmepäevasõidu lõpliku paremusjärjestust jäi selgitama 12-kilomeetrine individuaalne temposõit, mille käigus Jaagup Vaaril õnnestus liidrisärki kaitsta ning ta tunnistati 2014. aasta Tartu Noortetuuri võitjaks. Kokkuvõttes saavutas teise koha Kristo Kukrus (Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi), kaotusega üks minut ja 30 sekundit ning kolmas oli Korbergs, kaotusega üks minut ja 57 sejundit.

Temposõidu etapi parim oli Kukrus ajaga 17 minutit ja 26 sekundit.

Kokku lõpetas velotuuri 43 noorratturit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles