Numbrid ei valeta: MM on mängijate tervisele turvalisem

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neymar.
Neymar. Foto: AP/Scanpix

Rahvusvaheline Jalgpalliliit (FIFA) avaldas statistika, mille kohaselt jalgpalli MMil osalemine on muutunud mängijatele eelmise finaalturniiriga võrreldes märksa turvalisemaks.

Nimelt on raskeid vigastusi tänavuse turniiri jooksul esinenud oluliselt vähem kui varasematel finaalturniiridel. Nii kergeid kui ka raskeid traumasid on ette tulnud senisest koguni 40 prontsenti vähem. FIFA peaarsti Jiri Dvoraki sõnul sai näiteks 1998. ja 2002. aastal mängu kohta keskmiselt vigastada 2,7 jalgpallurit. Tänavusel MMil on see number aga vaid 1,6.

Kokku on Brasiilias toimuval turniiril vigastusi ette tulnud 95 korral. Neist seitse on olnud rasked - selliseks loetakse vigastust, mille tagajärjel mängija peab väljakult eemale jääma vähemalt neljaks nädalaks. Niisuguste vigastuste alla lähevad näiteks Mehhiko kaitsa Hector Moreno jalaluumurd ning paljuräägitud olukord veerandfinaalis, kus Brasiilia tähtmängija Neymar sai kahevõitluses kolumbialase Jose Zunigaga tõsise selgrootrauma, mis tema edasisele turniirile kriipsu peale tõmbas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles