Gasol, Carter, Lin: NBAs on algamas klubivahetuste karussell

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Bosh.
Chris Bosh. Foto: SCANPIX

Kui eile raputas korvpalliliigat NBA LeBron Jamesi teade, et ta naaseb pärast nelja Miami Heati ridades veedetud aastat oma endisesse koduklubisse Cleveland Cavaliersi, siis tänaseks on klubivahetuste ja spekulatsioonide karussell täishoo sisse saanud.

ESPNi teatel on Pau Gasol pärast kuute Los Angeles Lakersis veedetud aastat lahkumas Chicago Bullsi. Lakers pakkus hispaanlasele nii kaheaastast lepingut väärtusega 23 miljonit dollarit kui ka kolmeaastast kontrahti, mille väärtuseks oleks 29 miljonit dollarit, kuid Gasol lükkas mõlemad Yahoo Sportsi andmetel tagasi ning on valmis liikuma Bullsi. 

Hispaania väljaande Marca sõnul seisab üleminek vaid selle taga, et Lakersi ja Bullsi vahel pole sõlmitud vajalikku lepingut. Chicago klubi katsed saada kätte vabaagenti Carmelo Anthonyt on ESPNi teatel läbi kukkumas ning seega on nende huvi Gasoli vastu märgatavalt kasvanud. Anthony sõlmib tõenäoliselt uue lepingu oma senise koduklubi New York Knicksiga, kes üritas seni samuti Jamesi enda juurde meelitada.

ESPNi teatel on klubi vahetamas ka Vince Carter, kes on sõlminud kolmeaastase ja 12,2 miljoni dollari suuruse lepingu Memphis Grizzliesiga. Carteri senine koduklubi Dallas Mavericks lootis kunagist pealtpanekukuningat enda ridades hoida, kuid pärast Chandler Parsonsile tehtud 46 miljoni dollari suurust lepingupakkumist pole neil selleks enam rahalisi vahendeid. Memphis ootas seni vabaagendi Mike Milleri otsust, kuid eelmisel hooajal nende ridades mänginud Miller on mõista andnud, et soovib ühineda Cavaliersi liikunud Jamesiga. 

Kui Gasol on Lakersist lahkumas, siis eile sõlmis Los Angelese klubi lepingu seni Houston Rocketsis mänginud Jeremy Liniga. Lisaks kahe aasta eest NBA ukse suure pauguga lahti löönud Linile saadi Rocketsilt veel ka üks tulevane draft'i esimese ringi valik. Rockets vabanes Linist eesmärgiga vabastada palgaraha seni Miamis mänginud Chris Boshi värbamiseks.

Bosh sai aga pärast Jamesi lahkumist Miamilt maksimaalse võimaliku lepingupakkumise - viis aastat ja 118 miljonit dollarit - ning Yahoo Sportsi andmetel on ta selle ka vastu võtnud. Rockets oleks Boshile pakkunud nelja-aastast lepingut 88 miljoni dollarilise palgaga. Nüüd üritab Heat vabaagentidest endale meelitada Luol Dengi ja Trevor Arizat, Dwyane Wade'i vastu tunneb aga omakorda huvi Bulls.

Seejuures huvitub pärast Boshist ilmajäämist Dengist ka Rockets, kes peab ühtlasi otsustama, mida teha Parsonsiga - kui Mavericks pakub ääremängijale eelmainitud 46 miljoni dollari suurust lepingut, siis Rocketsil on eelisõigus mees sama summa eest endale jätta. Samas ei pruugi neil enam olla mõtet maksta Parsonsile aastas üle 15 miljoni dollari, kui lootus värvata Bosh ja heidelda tuleval hooajal kõrge koha eest on juba niikuinii luhta läinud. Parsonsi asjus on Houstoni klubil otsustamiseks aega pühapäevani.

Juhul, kui Rockets otsustab ikkagi Parsonsiga lepingu sõlmida, on Mavericksil võimalik vabaks jäänud raha eest palgata näiteks Deng, Ariza või samuti vabaagendi staatuses olevad Paul Pierce ja Shawn Marion. NBA tänavusel üleminekuturul käivituvad protsessid võivad seega väga suurel määral sõltuda ühe klubi ühestainsast otsusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles