Van Gaal: kolmanda koha mäng on mõttetu

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi peatreener Louis van Gaal.
Hollandi peatreener Louis van Gaal. Foto: DAMIEN MEYER/AFP

Hollandi peatreeneri Louis van Gaali sõnul on jalgpalli MM-i kolmanda koha mäng mõttetu ja selle võiks üldse ära jätta. Sellegi poolest kavatseb Holland tema sõnul tänases pronksimängus ajalugu teha.

«Kolmanda koha mängu ei peaks üldse mängima. Ma olen seda juba viimased 10 aastat rääkinud,» kommenteeris van Gaal.

Tema sõnul kavatseb penaltiseerias Argentinale alla vandunud Holland vaatamata kaotusele poolfinaalis tänavusel jalgpalli MM-il ajalugu teha.

Nimelt läks Hollandi ja Argentina omavaheline mäng ametlikus statistikas kirja viigina, sest kumbki meeskond ei löönud 120 mänguminuti jooksul ühtegi väravat ning võitja selgus alles penaltiseerias. See tähendab aga vaid üht – Hollandil pole tänavusel jalgpalli MM-il kirjas ühtegi kaotust.

«Me saame täna ajalugu teha. Ma loodan, et ma suudan meeskonna tänaseks mänguks hästi ette valmistada,» rääkis van Gaal.

Hollandi peatreener loodab, et tema meeskond tahab talle täna viimase matši puhul kingituse teha ja nad saavad jalgpalli MM-ilt väärikalt ilma kaotusteta lahkuda. «See on hea näitaja, kui meeskonda ei suudeta seitsme mängu jooksul alistada,» nentis van Gaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles