Eestlased tulid Euroopa noorte meistrivõistluste finaalis esikümnesse

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jörgen-Matthias Talviku (number 799).
Jörgen-Matthias Talviku (number 799). Foto: Helen Urbanik

Täna, 12. juulil peeti Soomes Hyvinkääl Euroopa noorte motokrossi meistrivõistluste finaali esimene võistluspäev, kus mõlemad Eesti sõitjad said tulemuse esikümnes.

Kõige paremini läks EMX65 klassis sõitval Jörgen-Matthias Talvikul (Pärnu Motoclub, KTM), kes oli hommikuses ajasõidus neljas ning kihutas oma tänasest võistlussõidust pea pool distantsi kolmandal kohal. Siis tegi Talviku ühes kurvis apsu, kukkus ja kaotas korraks hea sõidurütmi. Finišisse jõudis Talviku seitsmendana.

 
«Apsust on kahju, muidu oli väga hea päev,» arvasid nii poisi isa Janek Talviku kui noor võistleja ise. Homme saab Talviku võimaluse oma tulemust parandada, kuna siis toimub teine finaalsõit. Klassis EMX65 olid tänases sõidus kaks kiireimat venelased Maksim Kraev ja Nikita Kutšerov, Noel Nilsson Rootsist saavutas kolmanda koha.
 
Klassis EMX85 pääses eestlastest finaalvõistlusele Andreas Hiiemägi (Kose AMK, Husqvarna). Ajasõidus sõitis Hiiemägi, kes on paranemas põlvevigastusest, välja 11. aja. Tänase võistlussõidu start ei läinud noormehel kõige paremini, kui ta asus võistlustulle 15. kohalt. Üks teise järel õnnestus Hiiemäel konkurente selja taha jätta ning finišis oli ta kümnendana.
 
Tänase EMX85 klassi võistlussõidu võitis Eesti meeskonda Sahkar KTM Racing kuuluv kiire belglane Jago Geerts, kes edestas ajasõidus parima tulemuse saanud Roan van de Moosdijki (Holland) ning Soome publiku suureks kurvastuseks kukkumise tõttu liidrikohalt kolmandaks langenud Kim Savastet.
 
Täna sõidetakse Hyvinkääl ka EMX250 ja EMX300 klasside Euroopa meistrivõistluste etapi esimesed võistlussõidud ning MX2 ja MXGP klasside maailmameistrivõistluste kvalifikatsioonid. Homme on Euroopa meistrivõistluste klassides kavas teised võistlussõidud ja MM-etapi finaalsõidud.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles