Eesti sõitja tuli motokrossi Euroopa meistriks

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: Roan van de Moosdijk, Jago Geerts ja Kim Savaste.
Vasakult: Roan van de Moosdijk, Jago Geerts ja Kim Savaste. Foto: Helen Urbanik

Eesti meeskonda Sahkar KTM Racing kuuluv belglane Jago Geerts tuli täna, 13. juulil Soomes Hyvinkääl Euroopa meistriks motokrossis klassis EMX85.

Hyvinkääl peeti täna Euroopa motokrossi meistrivõistluste finaali teine võistluspäev, kus klassis EMX85 võitis Jago Geerts ka teise sõidu ning seega kindlalt meistritiitli neljast regioonist finaali pääsenud 32 sõitja seas. Teine oli nagu eilegi Roan van de Moosdijk (Holland) ning Soome publiku suureks kurvastuseks langes taas liidrikohalt kolmandaks Kim Savaste.

«Super!» oli Sahkar KTM Racing meeskonna juht Lauri Roosiorg tiitlivõidu ja noore meeskonnaliikme tubli tulemuse üle üliõnnelik.

Klassis EMX85 oli eestlastest finaalvõistlusele pääsenud Andreas Hiiemägi (Kose AMK, Husqvarna) täna 11., milline tulemus jäi vigastuse tõttu kuuajalist võistlus- ja treeningpausi pidanud Hiiemäele ka lõpptulemusena. «Tahtsin täna ühe punktigi võrra paremat tulemust, kuid seekord see ei õnnestunud,» ütles Hiiemägi.

Klassis EMX65 sõitev Jörgen-Matthias Talviku (Pärnu Motoclub, KTM) lootis samuti paremat eilsest seitsmendast kohast. Kuid noormees eksis täna kaks korda ning sõidus oli tulemuseks 20. ja kokkuvõttes 14. koht. «Nüüd on selge, mida tuleb rohkem harjutada: liivas sõitu,» tegi Talviku võistlusest kokkuvõtte.

Euroopa meistriks klassis EMX65 krooniti täna Nikita Kutšerov (Venemaa), kes tänase sõidu võitis ja eile teiseks jäi.

Täna sõidetakse Hyvinkääl lisaks Euroopa meistrivõistluste klasside teistele võistlussõitudele ka MM-etapi finaalsõidud. Peale Tanel Leoki on MXGP klassis võistlustules Indrek Mägi (Mägi Racing, Kawasaki). Klassis EMX300 on aga stardijoonel Ardo Kaurit (Yamamoto RC, Yamaha).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles