Helsinkis lõppes tuuline 49er EM

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kätlin Tammiste ja Anna Maria Sepp.
Kätlin Tammiste ja Anna Maria Sepp. Foto: Riina Ramst

Helsinkis toimusid 8–13. juulil olümpia kahepaatide 49er ja 49erFX Euroopa meistrivõistlused, kus täna lõppesid medalisõidud. Eestist osalesid võistlustel 49erFX klassis Kätlin Tammiste ja Anna Maria Sepp, kes tõid koju 43. koha ning 49er klassis Tõnis Haavel ja Lenart Kivistik, kes lõpetasid 66. kohal.

49erFX klassis purjetasid Kätlin Tammiste ja Anna Maria Sepp (ROPK) kvalifikatsioonis 34. kohale ja jätkasid finaalseeriat hõbegrupis. Finaalseeria esimeses sõidus ületasid meie tüdrukud finišijoone viiendal kohal, kuid järgnevas sõidus purunes neil svert ja seetõttu jäid päeva kaks sõitu resultaadita. Üldkokkuvõttes tuli EM-lt 43. koht. Euroopa meistriks krooniti taanlannad Ida Marie Baad Nielsen ja Marie Thusgaard Olsen.

49er klassis lõpetasid Tõnis Haavel ja Lenart Kivistik (NYCS) kvalifikatsiooniseeria 60. kohaga. Pronksgrupis lõpetasid mehed regati 66. kohaga. Regati võitsid uus-meremaalased Peter Burling ja Blair Tuke.

Viiepäevase regati esimesel kolmel päeval purjetasid 49erFX klassis 51 paati kahes kvalifikatsioonigrupis ja 49er klassis 83 paati kolmes kvalifikatsioonigrupis. Reedel ja laupäeval jätkus võistlus finaalsõitudega ning medalisõidud toimusid pühapäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles