Nibali loovutas liidrisärgi

Jaan Martinson
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vincenzo Nibali
Vincenzo Nibali Foto: AP/Scanpix

Tour de France’i senine liider, Astana meeskonna esisõitja Vincenzo Nibali loovutas velotuuri 9. etapil liidrisärgi, kuid kavatseb selle täna, kui alistada tuleb ränk lõputõus, taas selga saada.

Kui künklikul maastikul toimunud etapil Gerardmerist Mulhouse’i suurem seltskond peagrupist jalga lasi, püsis Astana rahulik ega hakanud rabelema, vaatamata sellele, et põgenike seas oli prantslane Tony Gallopin, kes ohustas Nibali liidrisärki. Gallopin võis ihukatte endale saada päevaks, sest kõrgmägedes temast Nibalile ja teistele ronijatele vastast ei ole.

Jooksikute hulgast ründas omakorda temposõiduspets sakslane Tony Martin, tõmbas pea õlgade vahele, läks oma teed ning võttiski etapivõidu.

Gallopin lõpetas jõrgmises grupis ning nii saab täna, Prantsusmaa rahvuspühal, Bastille’ vallutamise aastapäeval, pedaalida Touri liidrina. Ta edestab Nibalit 1.34.

Tanel Kangert jätkab kokkuvõttes 29. kohal (+9.47). Rein Taaramäe üritas etapi alguses rünnata, kuid ebaõnnestunult ja püsib 149. kohal (+1:12.48).

Laupäeval vaevles Kangert krampide käes. «Esimest korda elus jätsin grupis sõites vahesid sisse,» kirjeldas ta Astana pressiesindaja vahendusel läbielamisi. «Iga pedaalivajutus tõi krampe kätele, jalgadele, kaelale ja isegi selga. Pärast 50 kilomeetrit probleem kadus.»

Krambid võisid olla tingitud sellest, et Kangert kukkus reedesel etapi lõpusirgel, misjärel nägid Astana tiimi füsioterapeudid ja kondiväänajad nägid tema kallal tõsist vaeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles