Martin Rump teenis esimesed Vormel Renault Eurocup punktid

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Rump.
Martin Rump. Foto: Antonin Grenier

Nädalavahetusel sõideti Nürbugringis selle hooaja neljas Vormel Renault 2.0 Eurocup sarja etapp, kus esimest hooaega selles sarjas sõitev Martin Rump teenis oma esimesed Eurocup sarja punktid. 

Laupäeval sõideti esimene kvalifikatsioon ja esimene võistlussõit. Rump oli oma kvalifkatsioonigrupi kümnes, mis tagas talle esimesse sõitu 20. stardikoha. 

«Olud olid väga keerulised, läksime rajale slikiga ja olud paranesid iga ringiga, millega paranesid ka ringiajad. Mul endal oli hoog korralik, kuid samas ei saanud ühte päris head ringi kokku. Meie positsioon rajal ei olnud samuti kõige parem, tulin pisut liiga vara üle finišijoone ja peale mind tuli veel mitu sõitjat, kes minu aja lõpus üle sõitsid,» rääkis Rump.

Esimeses sõidus, mis sõideti vihmaga ja vihmarehviga, suutis Rump oma positsiooni kõvasti parandada ja lõpetas sõidu 12. kohal.

«See sõit näitas väga selgelt, et suudame märjal rajal näidata väga head kiirust,» võttis Rump avasõidu kokku.

Sõidu võitis Nyck De Vries, teine oli eestlane ja Hans Villemi oli 15.

Pühapäeval sõideti teine kvalifikatsioon ja teine võistlussõit. Kvalifikatsioon, mis sõideti vihmaga, tõi Rumpile Eurocup sarja seni parima tulemuse, kui ta oli omas grupis viies ja see andis talle teises sõidus üheksanda stardikoha. 

Teises sõidus jätkas Rump edukat nädalavahetust ja lõpetas sõidu kaheksandal kohal, millega teenis ka hooaja esimesed Eurocup sarja punktid. Kuna tema ees oli kaks wild-card sõitjat, kes sarja punkte ei saa, kuulusid talle kuuenda koha eest kaheksa punkti. 

Teise sõidu võitis Dennis Olsen, teine oli eestlane ja Hans Villemi oli 16. Kaheksa punktiga on Rump nüüd sarja 18. kohal. 

Vormel Renault Eurocup’i hooaja järgmised stardid antakse 13.–14. septembril Ungaris, Hungaroringil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles