Saksamaa kangelased Götze ja Schürrle tegid ajalugu juba neli aastat tagasi

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andre Schürrle (vasakul) ja Mario Götze tähistamas Saksamaale MM-tiitli toonud väravat.
Andre Schürrle (vasakul) ja Mario Götze tähistamas Saksamaale MM-tiitli toonud väravat. Foto: SCANPIX

Saksamaa jalgpallikoondis krooniti eile Rio de Janeiros neljandat korda maailmameistriks, kui finaalis alistati lisaaja järel 1:0 Argentina koondis. Kohtumise ainsa värava lõi vahetusmees Mario Götze, kellele andis resultatiivse söödu samuti vahetusest sekkunud Andre Schürrle.

Kui Saksamaale oli tegemist neljanda MM-tiitliga, siis eelmised kolm tiitlit jäävad aega, kui võitjaks krooniti veel Lääne-Saksamaa (1954, 1974, 1990). Ida- ja Lääne-Saksamaa ühendati 1990. aasta 3. oktoobril ning seega võidutses 1990. aasta MMil veel Lääne-Saksamaa koondis.

Tänavune MM-tiitel oli seetõttu esimene, mille võitis taasühendatud Saksamaa ja seejuures oli sümboolseid momente veelgi. Kohtumise võiduvärava sepistanud Götze ja Schürrle on läinud ajalukku sellega, et nendest said 2010. aasta 17. novembril esimesed Saksamaa koondist esindanud mängumehed, kes on sündinud taasühendatud Saksamaal.

Praeguseks 22-aastane Götze (sünd. 03.06.1992) ja 23-aastane Andre Schürrle (sünd. 6.11.1990) said toonases kohtumises Rootsi vastu vahetusest samaaegselt väljakule ning tegid sellega ka sakslaste vutiajalugu. Eile kirjutasid mehed oma nimed aga veelgi säravamalt ajalukku.

«Kui Götze väljakule saatsin, siis ütlesin talle, et näita maailmale, et sa oled Lionel Messist parem mängija ja sina võid otsustada MM-tiitli saatuse,» sõnas Saksamaa koondise peatreener Joachim Löw pärast mängu tehtud vahetuse kohta. «Mul oli teda väljakule saates hea tunne.»

«See on uskumatu tunne. Ma ei oska seda kuidagi kirjeldada. Sellisel hetkel lööd sa lihtsalt väravale peale ja sa ei tea, mis edasi saab. Pärast kohtumise lõppu sain seda kõike tähistada koos meeskonnakaaslaste ja kogu riigiga. See on unistuste täitumine,» rõõmustas Götze.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles