Geerts tuli Euroopa meistriks, Kullasele 13. koht

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestit esindav Jago Geerts.
Eestit esindav Jago Geerts. Foto: Gino Maes

Koos motokrossi MM-sarja järjekordse etapiga, mis sõideti nädalavahetusel Soomes, Hyvinkää rajal, toimus ka noorteklasside 65 cc ja 85 cc Euroopa meistrivõistluste finaal. Belgia noormees Jago Geerts, kes sõidab Sahkar KTM Racing meeskonnas tuli 85 cc klassi Euroopa meistriks.

Kui ajasõidus oli Geerts teine, siis kahes võistlusõidus talle rajal vastaseid ei olnud. Kuigi stardid kõige paremad polnud, suutis Geerts ennast kiirelt esimese ringiga esikolmikusse sõita, liidrikohale asuda ja sõidud võita. Nii kuulus talle ja Sahkar KTM Racing meeskonnale tänavune 85 cc klassi Euroopa meistritiitel. Teine oli Roan Van De Moosdijk Hollandist ja kolmas Kim Savaste Soomest. 

«Geerts tegi väga korraliku esituse, kuigi stardid polnud parimad, suutis ta kiirelt oma paremuse maksma panna ja sõidud võita. Geertsi kiirus on sellel aastal olnud väga hea ja Sahkar KTM Racing meeskonnal on hea meel, et meie ridades on nüüd värske Euroopa meister,» rääkis meeskonna juht Lauri Roosiorg.

MM-sarja etapil startis kodurajal Harri Kullas, kes näitas MX2 klassis taas head kiirust. Nädalavahetusel ootas sõitjaid ees kuum ilm ja iga sõiduga raskemaks muutunud rada.

Harri Kullas alustas Hyvinkää MM-etappi MX2 klassis väga hästi. Viimastel etappidel on tal väga hästi õnnestunud laupäevane kvalifikatsioon. Erandiks polnud ka see kord, kui ta oli kvalifikatsioonis viies. 

«Taas sujus laupäeval kõik hästi, stardis olin teine, andsin siis küll mõned kohad ära, kuid viies koht oli väga korralik tulemus,» rääkis Kullas.

Esimeses sõidus oli Kullas 11. kohal ja teises 14. kohal. Etapi kokkuvõttes oli Kullas 13. kohal. Etapi võitis taas Jeffrey Herlings, kes on ka MM-sarja liider, talle läksid kirja mõlema sõidu võidud. 

Sahkar KTM Racingu järgmine start on kolmapäeval, 16. juulil Sõmerpalu motokrossil. Järgmine MM-etapp toimub 27. juulil Tšehhis, Loketis, kus tulevad rajale ka EMX 125 cc klassi sõitjad, teiste hulgas ka Sahkar KTM Racing meeskonna sõitja Hardi Roosiorg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles