Messile parima mängija auhinna andmine oli lihtsalt turundustrikk?

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2014. aasta MMi parim väravavaht Manuel Neuer (vasakul) ja parim mängija Lionel Messi valiti mõlemad aasta sümboolsesse koosseisu.
2014. aasta MMi parim väravavaht Manuel Neuer (vasakul) ja parim mängija Lionel Messi valiti mõlemad aasta sümboolsesse koosseisu. Foto: SCANPIX

Argentina jalgpallilegend Diego Maradona kritiseeris tervavalt Rahvusvahelise Jalgpalli Liidu FIFA otsust, millega nimetati lõppenud MMi parimaks mängijaks argentiinlane Lionel Messi.

Messi lõi MMil seitsme kohtumisega küll neli väravat, kuid ründaja ei olnud kindlasti oma parimas vormis ja paljude arvates oleks auhinna pidanud võitma hoopis Thomas Müller, Arjen Robben või James Rodriguez, kirjutab The Guardian.

Maradona sõnul oli Messile auhinna andmine lihtsalt turundustrikk. «Kui see oleks minu teha, siis ma annaksin talle kõik, mis võimalik,» sõnas Maradona saates Telesur. «Siiski ei ole asi õige, kui kellelegi antakse auhind lihtsalt turunduslikel põhjustel.»

Praeguseks on juba hakanud levima ka erinevad spekulatsioonid. Teatavasti on Messi isiklikuks suursponsoriks Adidas, kes on on ka MMi parimale mängijale antava auhinna nimisponsor. Seega olid sinna tõenäoliselt suunatud ka Maradona kommentaarid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles