MM-tiitli võitmiseks pole vaja ühtegi väravat lüüa

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpalli maailmameistrivõistlustel kasutatav pall Jabulani
Jalgpalli maailmameistrivõistlustel kasutatav pall Jabulani Foto: Reuters / Scanpix

Hispaania jalgpallikoondis on maailmameistrivõistluste play-off’is liikunud edasi 1:0 võitudega. Esmalt alistatiPortugalja seejärel sama tulemusegaParaguayja Saksamaa. See kõik näitab, et tähtsaim on hea kaitse, mitte ladus rünnak.

Tegelikult võib maailmameistriks tulla aga ka nii, et ei löögi ühtegi väravat. Oletagem, et alagrupis mängivad Eesti, Läti, Leedu ja Soome. Eesti mängib kõik kohtumised väravateta viiki, Soome alistab nii Läti ja Leedu, kes omakorda teevad viigi, olgu see siis ükskõik millise skooriga. Seega teenib Soome alagrupis seitse, Eesti kolm ning Läti ja Leedu kaks punkti. Edasi tuleb play-off’ides hoida oma värav lukus ja kui trennides kõvasti penalteid harjutatakse, polegi vaja ise väravaid lüüa.

Kuigi säärane stsenaarium on üsna utoopiline, aga see mõnel MMil siiski juhtuks, siis kas võitjat, kes mitte ühtegi väravat ei löö, saab pidada maailma parimaks jalgpallikoondiseks? Saab ju küll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles