Õige Super Mario tähetund

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario Götze.
Mario Götze. Foto: SCANPIX

«Super Mario!», «Jalgpallijumal!». Selliste pealkirjadega ülistas Saksamaa meedia oma uut sangarit Mario Götzet, kui 22-astase Müncheni Bayerni ründava poolkaitsja 113. minuti tabamus tõi Saksamaale MM-finaalis 1:0 võidu Argentina üle.

Jalgpallimaailm on tundnud mitut Super Mariot ja viimastel aastatel on seda nime kõige rohkem kasutatud Itaalia koondise ründestaari Mario Balotelli puhul. Nüüd on sakslased aga veendunud, et õige Super Mario on just nende kaasmaalane.

Götzet on juba paar viimast aastat peetud Saksamaa jalgpalli tulevikumeheks, kellelt oodatakse maailma säravaimate mängijate sekka tõusmist. Nii saatis ka sakslaste juhendaja Joachim Löw Götze 88. minutil ülistavate sõnade saatel Miroslav Klose asemele väljakule.

«Kui Götze väljakule saatsin, ütlesin talle: näita maailmale, et sa oled Lionel Messist parem mängija ja sina võid otsustada MM-tiitli saatuse,» meenutas Löw Saksamaa meediale antud usutluses. «Mul oli teda väljakule saates hea tunne.»

«See on uskumatu tunne. Ma ei oska seda kuidagi kirjeldada. Sellisel hetkel lööd sa lihtsalt väravale peale ega tea, mis edasi saab. Pärast kohtumise lõppu sain seda kõike tähistada koos meeskonnakaaslaste ja kogu riigiga. See on unistuste täitumine,» rõõmustas Götze, kes võttis pärast kohtumist välja ka vigastuse tõttu MMilt kõrvale jäänud hea sõbra Marco Reusi mängusärgi.

MMi parimaks mängijaks nimetati finaalis kaotajate poolel mänginud Lionel Messi. See otsus sai kõvasti kriitikat ning õhku paisati ka erinevaid vandenõuteooriaid. Paljude ekspertide arvates tulnuks parima mängija auhind anda hoopis Thomas Müllerile, Arjen Robbenile või James Rodriguezele.

«Kui see oleks minu teha, annaksin talle kõik, mis võimalik,» sõnas Argentina jalgpallilegend Diego Maradona saates Telesur. «Siiski ei ole asi õige, kui kellelegi antakse auhind lihtsalt turunduslikel põhjustel.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles