Eestlane võitis veemoto MMilt pronksi, võidu võttis soomlanna

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Jõul Poolas
Jüri Jõul Poolas Foto: Eesti Veemoto Liit

Poolas peeti veemoto GT-30 klassi MM. Eestit oli esindama sõitnud Jüri Jõul, Aivar Kommisaar, Sander Sarlin ja Valentin Bassov.

Ajasõitudes tegi ilma noor inglane Ben Jelf, kes edestas konkurente kahe sekundiga. Jüri Jõul oli teine ja soomlanna Sara Pakalen kolmas.

Esimeses stardis aga lagunes Jelfil paat ja ta oli sunnitud võistluse katkestama. Soomlanna Sara Pakalen sai hea stardi ning teisena lõpetanud Jüri Jõul nentis, et Pakalenil oli parim stardikiirendus ja keegi talle ligi ei saanud. Sara võitis kolm võistlussõitu ja kindlustas sellega endale MM-tiitli.

Jõul ja poolakas Marcin Szymczyk pidid omavahel selgitama teise ja kolmanda koha saatuse. Viimases stardis sai Jõul hea lähte ja oli sõitu juhtimas, kui pöördes konkurenti jahtinud Marcin sõitis Jõulu paadile tagant otsa vigastades sõukruvi. Eestlase kiirus kadus ja poolakas võitis sõidu ning koos sellega hõbemedali. Jõulule kuulus pronksmedal.

1. Sara Pakalen       

2. Marcin Szymczyk

3. Jüri Jõul      

....                  

8. Aivar Kommisaar

10. Sander Sarlin              

14. Valentin Bassov

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles