Kaheksajalg Paul sai konkurendi: Hollandi fännist ennustajapapagoi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Singapuri jalgpallihuviline papagoi ennustab 10 singapuri dollari eest umbes 30-le inimesele päevas.
Singapuri jalgpallihuviline papagoi ennustab 10 singapuri dollari eest umbes 30-le inimesele päevas. Foto: AP

Viimastel päevadel maailmas sensatsiooni tekitanud, Saksamaal Oberhauseni okeanaariumi kaheksajalg Paul on saanud tõsise konkurendi: Singapuris elutseva papagoi Mani, kes on juba ennustanud MMi tiitli võitjaks Hollandi.

13-aastasest papagoist on Singapuris kujunenud juba kohalik kuulsus. Linnu omanik, 80-aastane ennustaja M. Muniyappan väitis, et Mani ennustas õigesti nii kõigi nelja MM- võistluste veerandfinaali tulemused kui ka Hispaania võidu Saksamaa üle.

«Mani on täiesti imetabane lind,» kiitis Muniyappan lindu uudisteagentuurile AP.

Muniyappan ütles, et Mani on teda juba viis aastat raskes ennustajatöös aidanud. Paari «vabaõhu-büroo» asub ühe Singapuri Väikese India nimelises linnaosas paikneva restorani ees.

Tavapäraselt aitab Mani inimestel valida lotonumbreid, kuid Lõuna-Aafrika jalgpalli MM-võistluste ajaks on ta laiendanud oma tegevusala ka spordivõistluste tulemuste ennustajana.

Ennustamisprotsess ise nägi välja äärmiselt tagasihoidlik: Mani paterdas puurist välja ning valis välja ühe kahest pahempidi tema ette asetatud valgest kaardist. Valitud kaardile oligi joonistatud Hollandi lipp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles