Jalgpalli MMi finaali jälgis 189 000 vaatajat

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilia MM-i ametlik pall.
Brasiilia MM-i ametlik pall. Foto: SCANPIX

Tänavust jalgpalli MMi finaali jälgis rahvusringhäälingu kanalites 189 000 vaatajat, tipphetkel oli jälgijaid 245 000.

TNS Emori andmetel jälgis teleri vahendusel ajaloolist finaalmängu keskmiselt 189 000 vaatajat. Neile lisandus üle kümne tuhande ERRi portaali otse.err.ee vahendusel mängu vaadanud inimese (neist 81% vaatas mängu laua- või sülearvutist, 12% nutitelefonist ja 7% tahvelarvutist).

Suhteliselt hilisest eetriajast hoolimata kogusid ka mõlemate poolfinaalide otseülekanded tublisti üle 100 000 televaataja ja ligi 10 000 vaatajat internetis. 8. juulil toimunud dramaatilist Brasiilia - Saksamaa mängu vaatas keskmiselt 122 000 ja päev hiljem mängitud Hollandi - Argentiina matšile elas otsepildi vahendusel kaasa keskmiselt 108 000 jalgpallihuvilist. Pronksimängu Brasiilia ja Hollandi vahel jälgis keskmiselt 116 000 televaatajat.

Järelvaatamiste hulgas on populaarseimaks kokkuvõttev video Brasiilia-Saksamaa mängu väravatest, mida on vaadatud ligi 15 000 korda. Mario Götze löödud Saksamaa võiduvärav jääb täna sellele rekordile küll veel alla, aga järelvaatamisele omaselt kasvab ka selle ja teiste väravavideote vaatajate arv iga päevaga. ERRi portaalis juulikuus järelvaadatud videote vaatajaskonnast üle kolmandiku on väljastpoolt Eestit - võrdselt 10 protsenti vaatamistest tehti Soomest ja Venemaalt, neile järgnevad Ameerika Ühendriigid, Suurbritannia ja Rootsi.

Jalgpalli MMi ja teistegi rahvusvaheliste suurvõistluste ülekandeid jälgib ERRi vahendusel lisaks eestlastele suur hulk venekeelseid televaatajaid. MMi finaalmängu vaatajaskonnast moodustasid mitte-eestlased 12 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles