Venemaa loodab jalgpalli MMi korraldamisel vältida «Brasiilia stsenaariumit»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peterburi Zenit Arena ehitustööd
Peterburi Zenit Arena ehitustööd Foto: SCANPIX

Järgmised jalgpalli maailmameistrivõistlused toimuvad 2018. aastal Venemaal ning üks poolfinaalidest toimub Peterburgi rajataval Zenit Arenal.

Pärast Brasiilia MMi pöördus Rahvusvahelise Jalgpalliliidu (FIFA)  pilk Venemaa suunas, kus toimub 2018. aastal järgmine MM 11 linnas, kirjutab YLE.

Nii nagu Brasiiliat, ootab ka Venemaad ees suur logistiline väljakutse, sest toimumispaikade vahemaad ulatuvad kuni 3000 kilomeetrini.

Venemaale rajatakse MMi tõttu üsna palju uusi jalgpallistaadione. MMi turniiri 12 staadionist on vaid kaks olemas, kuid need tuleb renoveerida jalgpalli jaoks sobivaks.

Kolmas staadion valmib selle aasta sügisel, kuid ülejäänuid ei ole hakatud veel ehitama.

Venemaa spordiminister Vitali Mutko kinnitas, et Venemaa suudab vältida «Brasiilia stsenaariumi» ehk ehitustööde aegluse.

Mutko sõnul on ta natuke siiski mures, sest ehitustööde algus on edasi lükkunud.

Venemaa MMi finaal mängitakse Moskva kuulsal Lužniki staadionil, mis renoveeritakse. Sinna peaks mahtuma 81 000 pealtvaatajat.

Moskvas toimuvad MMi matšid ka uuel Spartak Arenal, mis mahutab 42 000 pealtvaatajat.

Venemaa MMi ülejäänud võistluslinnad peale Peterburi ja Moskva on Kaasan, Samaara, Nižni Novgorod, Jekaterinburg, Saransk, Volgograd, Rostov Doni ääres, Sotši ja Kaliningrad.

Üks poolfinaalidest toimub Peterburis Zenit Arenal, mis mahutab 69 000 pealtvaatajat. See staadion pidi valmima 2008. aasta detsembris, kuid ehitustööd on kestnud kauem. See rohkem kui miljard dollarit maksma minev staadion peaks valmima 2016. aastal.

Venemaa MMi eelarve on 19 miljardit dollarit (14 miljardit eurot). See on umbes pool Sotši taliolümpiamängude eelarvest.

2018. aasta jalgpalli MMi alagrupid loositakse 25. juulil 2015. aastal Peterburis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles