Galerii: Pärnu lühiraja sõit Muhu Väina regatil pakkus ohtralt põnevust nii purjetajatele kui ka pealtvaatajatele

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänaseks on A. Le Coq 57. Muhu Väina regatist läbitud 2/3 ehk kuuest etapist neli. Esimene etapp peeti Kärdla lähistel, teine etapp viis jahid Kärdlast Kuivastusse, kolmas Kuivastust Pärnusse ja tänane neljas etapp peeti lühirajal ehk vastutuule-allatuule rajal Pärnus, mida said huvilised jälgida ka laeva Runö pealt.

Kõige raskemaks on seni kujunenud teine, Kärdla-Kuivastu etapp, kus ca 50miilise pika distantsi lõpuosas hakkas tuul vaikima ja kella 11ks õhtul oli Kuivastus sadamasse jõudnud vaevalt pooled 116st jahist ning viimased jõudsid finišisse alles varahommikul kella 3 paiku.

Kuivastu-Pärnu etapp peeti pea ideaalsetes tingimustes ja sarnased tingimused valitsesid Pärnu lühiraja ajal ka täna. Samas oli tänasel võistluspäeval ka päris hulgaliselt ka materiaalosa purustusi nii mitmelgi jahil – murdus mast, kaotati rool, põrkuti kokku, rebenesid purjed. Tänane lühirada peeti kahel rajal – esimesel koos ORC klassi jahid ja teisel LYS-klassi jahid ning Folkboodid. Kokku peeti purjetajate keeles 3 "vorsti" ehk 3 sõitu vastutuule-allatuule rajal, igaüks pikkusega ca 3,5 miili ORC klassi jahtidel ja …. Miili LYS klassi jahtidel ja Folkbootidel.

Suurimate, ORC I grupi jahtide hulgas sai tänastest sõitudest neljanda, kolmanda ja esimese koha Dago Jahtklubi jaht Spirit EST550 Juss Ojalaga roolis, mis andis neile Pärnu lühiraja etapi võidu. Esimese kolme etapi kohad 4, 3 ja 6 tänasele esikohale juurde liites annab neile kokku 14 punkti ja koondkokkuvõttes teise koha. Esimeselt kolmelt etapilt kolmanda ja kaks esikohta saanud Kalev Jahtklubi jaht Forte EST475 Jaak Jõgi tiimiga sai tänase kolme sõidu seeria 1-5,5-5 kokkuvõtteks kolmanda koha ja on selle tulemusega 8 punktiga liider. Koondkokkuvõttes kolmas on Reval Cafe EST703 Kalev Jahtklubist Eero Panki meeskonnaga on teise kohaga võrdse arvu, 14 punktiga kolmas. Nende seeria seni 1-6-3 ja tänaselt lühirajalt neljas koht.

Kolmapäevane päikeseline Pärnu tõi ka palju huvilisi jõe äärde, et minna praamlaeva Runö peale ning jälgida, kuidas jahid võtavad mõõtu lühirajal.

Päeva esimene pool oli pilvine, aga hiljem kostitas suvepealinn võistlejaid ja innukaid pealtvaatajaid mõnusa päikesega.

Laeva Runö peal said huvilised kommentaarideks nautida Kalev Vapperi asjalikku häält ning laeva kapteni sõnavõtte. Lisaks toetajatele nautis regatti ka Pärnu linnapea Toomas Kivimägi.

Regati lõpuni on veel kaks etappi. Järgmine, pikim ca 90-miiline etapp algab neljapäeva õhtul kell 18 Pärnust ja viib jahid Roomassaare sadamasse, kus laupäeval toimub viimane etapp ja selguvad regati võitjad.

Vaata videost, kuidas aidatakse mootori rikke tõttu hätta jäänud jaht Sugar 2 sadamasse!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles