Vassiljevi tulevik löödi sassi

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm hooaega Amkari särki kandnud Vassiljev (paremal) peab leidma uue koduklubi.
Kolm hooaega Amkari särki kandnud Vassiljev (paremal) peab leidma uue koduklubi. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Viimased kolm aastat Venemaa kõrgliigas Permi Akmari ridades pallinud Eesti jalgpallikoondise poolkaitsja Konstantin Vassiljev lootis sama meeskonna ridades jätkata ka edaspidi. Vassiljevi sõnul oli Austrias toimunud klubi treeninglaagri eel tema jaoks ka lepingupikendus laual, kuid järsku muutis klubi meelt ja nüüd tuleb hakata otsima uut tööandjat.

«Praegu on seis selline, et Amkaris ma ei jätka. Natuke üllatavalt see teade minu jaoks tuli, kuna enne laagrit olime koostöö pikendamise osas kokku leppinud,» avaldas eile Eestisse jõudnud Vassiljev. «Lõpuks juhtus nii, et olin testimisel klubis, kus olin mänginud viimased kolm aastat.»

Vabaagendi staatuses poolkaitsja osales viimati lisaks treeninglaagrile Amkari ridades ka paaris kontrollkohtumises, kuid tiimi serblasest peatreener Slavoljub Muslin tunnistas klubi kodulehele antud intervjuus, et Eesti koondislasele uut lepingut ei pakuta.

«Meil on keskpoolkaitses palju mängijaid. Teiseks vajame Venemaa kodakondsusega jalgpallureid ja klubis seisab ees ka põlvkondade vahetus. Vajame värsket verd ja loodetavasti õnnestub meil meeskonda tuua kohalikke mehi,» põhjendas Muslin Vassiljevist loobumist ja viitas ühtlasi Venemaal kehtivale välismängijate piirangule.

Otsus oli tehtud

Kuna Amkarist tulnud uudis oli üllatus ka Eesti koondise poolkaitsjale, ei ole tal praeguseks välja vaadatud ka ühtegi varuvarianti. «Leping oli juba laual ning ma ei oskagi öelda, mis muutus. Võib-olla tegi treener lihtsalt mõne uue mehe jaoks koha vabaks. Eks tulevik näitab,» sõnas Vassiljev. «Nüüd hakkavad minu jaoks klubiotsingud otsast peale, kuna mina olin asjad enda jaoks ära otsustanud. Loodan, et leian kiiresti endale hea klubi. Teen kodus trenni ja olen valmis igal hetkel kuhugi sõitma.»

Lahtine on ka eelmisel suvel Varssavi Legiaga kolme aasta pikkuse lepingu sõlminud Henrik Ojamaa edasine saatus. Ojamaad on seni meedia vahendusel seostatud nii Iisraeli, Taani kui Šotimaa klubidega. Lisaks ei nimetatud teda viimati Meistrite liiga eelringiks üles antud koosseisu ja teda pole ka Poola kõrgliiga jaoks üles antud meeskonna rivistuses.

Praeguse seisuga viibib Ojamaa siiski endiselt Poolas klubi juures ning ravib jalavigastust, mis on teda juba mõnda aega seganud. Sealset meediat uskudes võib siiski eeldada, et suvel ründaja ikkagi vahetab meeskonda.

Blackpooli segane seis

Eesti koondise põhimeeste sekka kuuluv Sergei Zenjov leidis juuli alguses endale küll uue koduklubi, kui sõlmis ühe aasta pikkuse lepingu Inglismaa esiliigas palliva Blackpooliga, kuid segases seisus on temagi. Inglismaa esiliigas ootab Blackpooli esimene kohtumine ees juba 9. augustil, kui võõrsil minnakse vastamisi Nottingham Forestiga. Samas on meeskonna hingekirjas vaid kaheksa mängijat ja esialgu ei ole lisa kusagilt paistmas.

Tänavu suvel lisaks Zenjovile veel vaid Tony McMahoni palganud Blackpool pidi mängijate vähesuse tõttu viimati loobuma ka Hispaaniasse plaanitud treeninglaagrist. Ajelehe Blackpool Gazette teatel on sel ka selge põhjus, nimelt ei ole saanud tiimi peatreener Jose Riga ja klubi esimees Karl Oyston kokkuleppele võimalike täienduste osas.

Väidetavalt on Riga esitanud klubile nimekirja soovitud mängijatest, Oyston soovib aga vältida varasemalt Inglismaal mitte mänginud meeste ülemaksmist. Praeguseks olevat kahtluse alla sattunud juba ka Riga ametipost, kuid esialgu loodetakse jõuda veel kompromissile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles