Kotšegarov stardib Suurbritannia Ironmanil

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirill Kotšegarov.
Kirill Kotšegarov. Foto: Priit Simson / Postimees

Pühapäeval on taaskord põhjust kaasa elada Kirill Kotšegarovile, kes teeb oma käesoleva hooaja teise stardi täispikal triatlonidistantsil. Ironman UK stardinimekirjas üles antud Kotšegarovi jaoks tähendab Suurbritannia võistlus ennekõike võimalust tagada enda kvalifitseerumine oktoobrikuisele Hawaii Ironmanile.

Loode-Inglismaal, Boltonis toimuva võistluse kasuks otsustas Kotšegarov eelkõige põhjusel, et see sobis ajaliselt talle kõige paremini. «Hea tulemuse korral jääb mul piisavalt aega teha korralik Hawaii ettevalmistus,» ütles Kotšegarov.

Hea tulemus, mis tagaks tõenäoliselt kohese kvalifikatsiooni Hawaiile, saab Kotšegarovi hinnangul olla Boltonis aga üksnes võit. «Et kvalifitseeruda esimese lainena, on mul UK-st vaja korjata maksimumpunktid,» rääkis Kotšegarov oma hetkeseisust Hawaii kvalifikatsioonitabelis. «Kui punkte tuleb vähem, pean lootma, et saan peale teise kvalifitseerumise lainega,» lisas ta.

Juba teisipäeval võistluspaika saabunud Kotšegarovi võimalusi peaks oluliselt tõstma Boltoni raske rattarada, mis temale kui tugevale ratturile peaks kindlasti sobima. «Teadsin, et rattarada on raske. Täna sõitsin ühe ringi läbi ja pean tõdema, et see on raskeim rada, kus olen võistelnud. Isegi Lanzarote tundub üpris leebe selle kõrval,» kirjeldas mees oma esimest treeningsõitu pühapäevasel võistlusrajal.

Boltonis toimuva Ironmani teeb Kotšegarovi jaoks huvitavaks ka fakt, et teadaolevalt pole ükski eestlane saareriigis veel Ironman võistlusel osalenud. Lisaks on juba kümnendat korda toimuval Ironman UK-l tänavu stardis ka palju tugevaid konkurente eesotsas käesoleva võistluse kahekordse võitja Daniel Halksworthiga.  

Kirilli enda jaoks on pühapäevase võistluse näol tegemist hooaja teise täispika triatloniga. Mai keskpaigast on eestlasel kirjas üheksas koht Lanzarote Ironmanil, millega mees ise aga toona rahule ei jäänud. Võimalust paremaks esituseks näeb Kotšegarov just nüüd Boltonis.

Tänavuse Ironman UK start antakse meie aja järgi pühapäeva varahommikul kell 8.00.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles