Nõmme Kalju jätkas edukat euroteekonda

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme Kalju võitis Euroopa liiga teise ringi avamängus kodusel Kadrioru staadionil Poznani Lechi 1:0. Ainsa värava lõi Hidetoshi Wakui 81. minutil.
Nõmme Kalju võitis Euroopa liiga teise ringi avamängus kodusel Kadrioru staadionil Poznani Lechi 1:0. Ainsa värava lõi Hidetoshi Wakui 81. minutil. Foto: Erik Prozes / Postimees

Nõmme Kalju jätkas eile oma tänavust edukat euroteekonda, kui Euroopa liiga teise eelringi avakohtumises alistati koduväljakul 1:0 Poola kõrgliigas mullu Henrik Ojamaa tööandja Varssavi Legia järel teise koha saanud Poznani Lech.

Avaringis Reykjaviki Frami üle mänginud Kaljule tõi eile võidu jaapanlase Hide­toshi Wakui tabamus 81. minutil. Kui Lech oli kohtumises pigem domineerivam pool, siis korralikke võimalusi tekkis ka Kaljul ning üks nendest õnnestuski Eesti klubil ära kasutada.

«Tundus, et kontrollisime mängu, kuid meil ei õnnestunud väravat lüüa. Individuaalne eksimus maksis meile värava. Teises kohtumises peame tegema kõik võimaliku, et jõuda järgmisesse ringi,» sõnas pärast matši Lechi juhendaja Mariusz Rumak. «Loodan, et Poznanis sellist eksimust ette ei tule. Usun oma mängijatesse. Kindlasti aitab meile mängupraktika mõttes kaasa ka see, et nädalavahetusel on meil esimene liigamatš.»

«Tugev ja nimekas vastane, kes tuli kohtumisele treeninglaagrist ja sõprusmängude pealt. Meie asi oli väljakul korda hoida. Lihtsad asjad toimisid seekord. Suutsime vastase ääred kinni panna ja keskväljal neile vähe ruumi anda. Ise realiseerisime tekkinud võimaluse ära,» võttis Kalju juhendaja Igor Prins kohtumise lühidalt kokku. «Õnn oli ka meie pool, kui nad viie meetri pealt ära ei löönud. Tore!»

Viimasel ajal traumadega hädas olevat Kalju meeskonda tabas kohtumise eel ka valus tagasilöök, kui selgus, et seljavigastuse tõttu ei saa meeskonda aidata tavapärane keskkaitsja Mikk Reintam. Siiski loodab Prins, et mõni traumadega kimpus mängija on nädala pärast valmis väljakule jooksma. Favoriidiks peab ta siiski endiselt poolakaid.

«Poznan on edasipääsu mõttes siiski favoriit. Neil on väga tugev meeskond. Eks näeme, mis nädala pärast toimub. Täna (eile –toim) võitsime selle kohtumise, aga usun, et nädala pärast tuleb mäng korralikus katlas. Neil on nüüd hari nii kuumaks aetud, et teevad meile arvatavasti hirmsa pressi. Peame sellega hakkama saama,» lisas Prins.

Kohtumise eel palju tähelepanu pälvinud Lechi paari­sajapealine fännirühm pidas end staadionil korralikult üleval ja mängu ajal kurikuulsad Poola jalgpallifännid millegi keelatuga hakkama ei saanud. Pärast kohtumist käisid Le­chi mängijad ka tribüünide ees oma poolehoidjatele selgitusi jagamas, miks sel korral tuli kaotus vastu võtta. Mitu minutit kestnud arutelu jälgisid hoolsalt nii turvamehed kui ka Lechi klubis turvalisuse eest vastutav ametnik.

Poola ajakirjanike sõnul on nende meeskonna puhul tegemist küllaltki tavapärase vahejuhtumiga, kui mängijad lähevad kohe pärast matši tribüünide juurde poolehoidjatega vestlema. «Kui eelmisel aastal jäädi eurosarjas alla Vilniuse Žalgirisele, siis käidi samuti fännidele selgitusi jagamas,» meenutasid mitmed Poola ajakirjanikud.

Kalju ja Lech peavad korduskohtumise järgmise nädala neljapäeval Poznanis. Matš algab Eesti aja järgi kell 20. Edasipääseja selgub kahe kohtumise kogusummas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles