Maratoni võitjalt võimas olümpiarekord, Loskutov pidas vapralt lõpuni vastu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pekingi olümpiamängude maratonijooksu võitja Keenia sportlane Samuel Kamau Wansiru.
Pekingi olümpiamängude maratonijooksu võitja Keenia sportlane Samuel Kamau Wansiru. Foto: Reuters / Scanpix

Pekingi olümpiamängude kergejõustikuvõistlustele pani võimsa punkti meeste maratonijooks, kui Keenia esindaja Samuel Kamau Wansiru võitis tohutus leitsakus peetud võistluse uue suurepärase olümpiarekordiga.

Wansiru, kes läbis distantsi ajaga 2.06.32, parandas eelmist portugallase Carlz Lopezi poolt Los Angelese olümpiamängudel 1984. aastal joostud olümpiarekordit lausa kahe minuti ja 49 sekundiga.


Eesti esimaratoonar Pavel Loskutov, kelle ettevalmistust olümpiaks pärssis tugevalt koera hammustus, täitis endale seatud miinimumeesmärgi ja suutis tohutus kuumuses joostud maratoni lõpetada.
Loskutov oli finišis ajaga 2.39.01, mis andis 97 alustanud jooksja seas 75. koha, maratoni lõpetada suutnud sportlastest oli Loskutov eelviimane.


Võitja Wansiru järel hõbemedalile jooksis end Maroko esindaja Jaouad Charib, kes kaotas olümpiavõitjale finišis 44 sekundiga.

Pronksmedali eest pidasid haarava duelli kaks Etioopia maratoonarit - alles staadionil mõned sajad meetrid enne finišit möödus tugeva lõpusprindi teinud Tsegay Kebede pikkalt kolmandas kohast kinni olnud Merga Deribast.

Parima eurooplasena sai šveitslane Viktor Röthlin kuuenda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles