Kas sakslaste edukas MM vähendab Bayerni tiitlilootusi?

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müncheni Bayerni suur kolmik Thomas Müller (13), Bastian Schweinsteiger (7) ja Philipp Lahm (16) MM-tiitlit tähistamas
Müncheni Bayerni suur kolmik Thomas Müller (13), Bastian Schweinsteiger (7) ja Philipp Lahm (16) MM-tiitlit tähistamas Foto: SCANPIX

Jalgpalli MM võib jätta tugeva jälje Saksamaa parima jalgpalliklubi Müncheni Bayerni hooajale, kuna paljusid nende mängijaid saatis suvisel suurturniiril edu ning mehed kandsid oma koondistes ka põhiraskust. Samal ajal Bayerni suurima konkurendi Dortmundi Borussia paljud mängumehed käisid küll Brasiilias, kuid platsile ei pääsenudki.

Kokku käis MMil koguni 14 Müncheni suurklubi mängumeest. Mitte ükski teine Euroopa jalgpalliklubi sellise koormuse alla ei sattunud. Manuel Neuer, Philipp Lahm, Jerome Boateng, Thomas Müller ja Arjen Robben tegid MMil kaasa maksimaalse arvu ehk seitse mängu. Kokku viibisid Bayerni mehed väljakul 4812 minutit. Võrdluseks teenisid Dortmundi mängijad 1154 mänguminutit. Sellised Borussia mehed nagu Erik Durm, Kevin Grosskreutz, Roman Weidenfeller, Matthias Ginter ja Mitchell Langerak kuulusid küll oma riigi koondistesse, kuid ühtegi mänguminutit nad Brasiilias ei teeninud.

Bayerni jaoks ei ole suvise suurturniiri koormus muidugi midagi uut, kuid pilk ajalukku näitab, et mingi märgi see siiski ilmselt maha jätab. München on Saksamaa meistriks kroonitud kokku 24 korda, kuid ainult kolm tiitlit on tulnud MMi järgsel hooajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles