Klose teenis kolmanda MM-medali

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Nike

Saksamaa jalgpallikoondise ründaja Miroslav Klose teenis Lõuna-Aafrika Vabariigis toimuval MM-finaalturniiril oma karjääri kolmanda medali MMidelt.

Klose on praegusest Saksamaa koondisest ainus mees, kes mänginud 2010., 2006. ja 2002. aasta MMil. Praegusest koondisest kuulus 2002. aasta meeskonda ka väravavaht Hans-Jörg Butt, kuid 2006. aasta finaalturniiril ta koondisesse ei mahtunud.

Kuna Saksamaa alistas kolmanda koha kohtumises Uruguay 3:2, siis saklsastele kuulub tänavu pronksmedal (Klose vigastuse tõttu viimases kohtumises ei mänginud).

2006. aasta MMil teenis Klose Saksamaa koondise rivistuses samuti pronksmedali ning 2002. aastal võideti koos hõbemedal.

Samas on Klose ka ise finaalturniiridel edukalt mänginud, kuna kokku on ta MMidel löönud 14 väravat, millega ta jagab kõigi aegade edetabelis teist kohta Gerd Mülleriga. Esikohal on Ronaldo 15 tabamusega.

Samas võis see MM-finaalturniir jääda ka Klose karjääri viimaseks, kuna järgmise MMi ajal on ta juba 36-aastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles