Eestlaste kaksikvõidu rikkunud Lukjanuk: olime lõpus väga kiired

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Lukjanuki masin.
Aleksei Lukjanuki masin. Foto: Karli Saul/SCANPIX

Rally Estonia põnevaim heitlus käis teise ja kolmanda koha eest. Enne kahte viimast kiiruskatset oli Timmi Kõrge ja Aleksei Lukjanuki vahe vaid 0,1 sekundit. Finišis edestas aga  Lukjanuk Kõrget 8,3 sekundiga.

«Olime ise tublid ja sõitsime hästi, kuid viimaste kiiruskatsete edu saladus seisnes ka meie rehvivaliku taktikas – säilitasime endale kaks uut rehvi ja sellest oli palju kasu,» rääkis Lukjanuk, kes oli juba viimase kiiruskatse finišisse jõudes ülemeelikus tujus. Kui ta aga nägi, et järgmisena startinud Kõrge tulemus jääb talle alla, lasi ta emotsioonid valla. Ka tagasiteel Tartusse käis venelaste masinas rõõmupidu edasi ja rallimees ei pidanud paljuks mööduvatele autodele lehvitada ja võidurõõmsalt rusikat vibutada.

«Kuulasime koos kaardilugejaga kõrvaklappidest muusikat ja olime tõesti hullumeelselt rõõmsad,» sõnas ta. «Arvasin, et Timmu edestamine on raskem, kuid olime lõpus tõesti väga kiired. Viimasel kiiruskatsel tundsin, et sõitsime hästi  ja olin õnnelik isegi selle üle, et suutsime sellise tempoga sõites tervena finišisse jõuda.»   

Lukjanuk lisas, et EM-ralli absoluutarvestuse 2. koht on 2012. aastal saavutatud Saaremaa ralli üldvõidu kõrval üks tema karjääri eredamaid hetki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles