Uruguay president: Suarez vajab psühhiaatrit, mitte hullumeelset keeldu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uruguay fänn kannab Luis Suarezele ühendatud aksessuaari
Uruguay fänn kannab Luis Suarezele ühendatud aksessuaari Foto: SCANPIX

Uruguay president Jose Mujica kritiseeris rahvusvahelist jalgpalliliitu FIFAt, kuna viimased karistasid Uruguay koondise ründajat nelja kuu pikkuse jalgpallis tegutsemise keeluga. Mujica sõnul pole sellisel karistusel mingit mõtet ning tegelikult vajab Suarez hoopis psühhiaatri abi. Krõbedaid sõnu jalgpallijuhtide suunas jagus riigipeal küll ja veel.

Suarez hammustas jalgpalli MMi alagrupimängus Itaalia vastu Giorgio Chiellinit õlast ning kuna tegemist oli juba mitmenda sarnase rikkumisega mehe karjääris, siis otsustas FIFA minna range karistuse teed pidi. Kui nelja kuu pikkune jalgpallikeeld läbi on, siis jääb veel kestma üheksa mängu pikkune keeld esindada oma rahvuskoondist.

«Tal on keeruline minevik ning mehe kõige intelligentsemad kehaosad on jalad,» rääkis Uruguay riigipea Brasiilia ajalehele Folha de Sao Paulo. «Pigem tuleks ta viia haiglasse ja lasta psühhiaatril üle vaadata.»

President ei ole rahul, et FIFA keelab mehel jalgpalliväljakutel viibimise ja jalgpalliga seonduvatel heategevusüritustel osalemise. «Ma ei ole sportlike sanktsioonide vastu, need võivad olla. Aga tal keelatakse asju, millel pole tema teoga midagi pistmist. See on hullumeelsus! Isegi valitsus ei saa ilma kohtu loata keelata kellelgi jalgpallistaadionitele sisenemist. FIFA aga keelab selle tegevuse järgmiseks neljaks kuuks. Ilma mingi kohtumõistmiseta,» kurjustas Mujica.

Ta jätkas: «FIFAs valitseb vanade inimeste mõtteviis. Nad tahavad näidata, et õpivad oma vigadest, kuid nad ei tee seda kunagi. Nende käitumine toodab ainult viha ja pahameelt. Suarezele peaks ulatama hoopis abikäe – see on see, mida ta vajab. Õnneks näeme teda järgmisel hooajal mängimas koos Neymari ja Lionel Messiga. Eks näis, mis sellest välja tuleb.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles