MMil pronksi võitnud Kirpu: korraldajad segasid poolfinaaliks keskendumist, kuid olen medali üle rõõmus

Jaan Martinson
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erika Kirpu.
Erika Kirpu. Foto: Mihkel Maripuu

Kaasanis toimuval vehklemise MMil teenis täna pronksmedali eestlanna Erika Kirpu, kes rääkis pärast võistlust, et kuigi enne poolfinaalmatši segas teda korraldajate sagimine, on ta saavutatud koha ja medaliga rahul.

Kirpu kindlustas endale medali, kui alistas 1/4-finaalis 15:12 Injeong Choi ning pääses sellega poolfinaali. Pronksmedali sai Kirpu kaela pärast seda, kui kaotas poolfinaalis hiljem hõbemedali teeninud sakslanna Britta Heidemannile 10:15.

Värske MMi pronksmedali omanik oli saavutatu üle õnnelik, kuid tunnistas, et enne poolfinaali segasid teda korraldajate arusaamatud tegevused.

«Medal on suur rõõm. Olen teinud selle nimel meeletult tööd, nüüd sain väärilise tasu. Olen kindel, et väärisin praegu pronksmedalit, aga loodan, et see ei jää mu viimaseks autasuks,» rääkis Kirpu.

«Pärast veerandfinaalmatši, kui oli selge, et medal on käes, hakkasid pisarad silmist voolama. Mul ei olnud peas ühtki mõtet, aga hing hõiskas rõõmust ja pisarad voolasid iseenesest. Enne poolfinaalmatši olin ehk medalivõidu emotsioonide kütkes, aga lisaks hakkasid organisaatorid mind tirima siia ja sinna, oli täielik jama ja ma ei teadnud, mida teha või kuhu minna ega saanud absoluutselt matšiks keskenduda. Aga see polegi tähtis, olen kolmanda kohaga rahul,» lisas Kirpu.

Teistest eestlannadest jõudis Irina Embrich 1/4finaali, kus ta jäi alla Itaalia esindajannale Rossella Fiamingole 13:15. 1/8finaalis langes konkurentsist Julia Beljajeva, kes pidi tunnistama Kirpu paremust, neljanda naisena osalenud Kristina Kuusk kaotas esimeses voorus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles